Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus knygų mugėje – pusšimtis kūrėjų iš užsienio

Vasario 21 dieną parodų ir kongresų centre „Litexpo“ prasidės 20 Vilniaus knygų mugė, be Lietuvos rašytojų naujausių knygų pristatymų, susitikimų su kūrėjais, laukiama 50 svečių iš užsienio.
Vilniaus knygų mugė 2018
Vilniaus knygų mugė 2018 / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vilniuje prasidėsianti Vilniaus knygų mugė šiemet 20, per tuos metus joje apsilankė apie 300 rašytojų, dailininkų iš viso pasaulio. Šiemetinėje programoje laukiama dar 50 – tarp jų ir pasaulinio garso dailininkai, kuriantys erdvines knygas – tai Katsumi Komagata iš Japonijos ir Marion Bataille iš Prancūzijos. Jie atvyksta mugės kūrybinės studijos „Tu gali sukurti knygą“ kvietimu.

Šios studijos iniciatorė Sigutė Chlebinskaitė abu dailininkus sutiko pirmą kartą 2008metais Bolonijos vaikų knygų mugėje ir nuo to laiko derino jų atvykimą į Vilnių. Tai pirmas kartas, kai abu kūrėjai lankysis ne tik Lietuvoje, bet ir Šiaurės šalyse ir Rytų Europoje.

Į mugę atvyks keliasdešimt rašytojų, pernai Londono knygų mugėje trys Baltijos šalys dalyvavo drauge ir prisistatė garbės viešnios teisėmis. Kiekvienai iš šalių atstovavo po rašytoją, dienos autorių. Latvijai atstovavo viena garsiausių rašytojų Nora Ikstena, jos sulauksime ir Vilniaus knygų mugėje, per mugę pasirodys jos naujausias romanas „Motinos pienas“ išverstas į lietuvių kalbą. Susitikimą su N.Ikstena moderuos Danutė Kalinauskaitė.

Dar viena žvaigždė – knygų „Vakarienė“, „Vasarnamis su baseinu“ ir „Griovys“ autorius iš Nyderlandų Hermanas Kochas.

Knygų mugė prasidės vasario 21-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius