-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus knygų mugės organizatoriai laukia jai pasiruošusių skaitytojų

Nuo ketvirtadienio keturias dienas skaitytojų ir knygos bičiulių jau tryliktą kartą lauks lankomiausia ir populiariausia „Litexpo“ parodų rūmų paroda Vilniaus knygų mugė. Tryliktoji Knygų mugė užims didžiausią plotą knygų mugių istorijoje ir pasiūlys lankytojams arti 400 renginių.
Vilniaus knygų mugė
Vilniaus knygų mugė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Knygų mugė – vienas didžiausių kultūrinių renginių Lietuvoje, o šiemet prie mūsų mugės prisijungs ir Baltijos knygų mugė. Renginyje savo veiklos rezultatus pristatys 250 kompanijų iš devynių šalių. Per keturias dienas mugė atėjusiems skaitytojams pasiūlys 378 renginius, vien šimtas jų suplanuotas aktyviausią mugės dieną – šeštadienį. Vienu metu renginiai vyks dešimtyje skirtingų mugės vietų“, – intrigavo Vilniaus knygų mugės projekto vadovė Milda Gembickienė.

Šiemet mugės lankytojų laukia susitikimai su 27 užsienio rašytojais ir knygos meno žmonėmis iš  14 šalių.

Pasirinkimas tikrai didžiulis, todėl visiems lankytojams iš anksto patarčiau pasidomėti programa. Atėjimas į mugę, neturint nuomonės ir tikslo, sukels tik nuovargį ir skausmą – todėl reikia žinoti, kur eini.

„Šalių, iš kurių atvyksta užsienio autoriai, geografija šiemet labai plati – nuo Izraelio, Alžyro iki Lenkijos ar Rusijos. Visi autoriai labai skirtingi, o knygos, kurias jie pristato, apima temas nuo baltų kultūros iki komiksų, nuo Platono iki mirtininkės dienoraščio. Pasirinkimas tikrai didžiulis, todėl visiems lankytojams iš anksto patarčiau pasidomėti programa. Atėjimas į mugę, neturint nuomonės ir tikslo, sukels tik nuovargį ir skausmą – todėl reikia žinoti, kur eini“, – akcentavo Lietuvos leidėjų asociacijos prezidentė ir mugės organizatorių atstovė Lolita Varanavičienė.

Atėjusieji į mugę galės dalyvauti keturiose diskusijose tradiciniame Diskusijų klube. Jos šiais metais, anot Vilniaus knygų mugės kultūrinės programos organizacinio komiteto pirmininkės Gintautės Žemaitytės, atskleis pristatomų knygų motyvus.

„Kartu su mugės garbės viešnia Rūta Šepetys diskutuosime apie Lietuvos istorijos pateikimą grožinėje literatūroje, antra diskusija bus skirta politine situacija ir pilietiškumu besidomintiems lankytojams. Nebus pamiršta ir baltų kultūros ir istorijos tema, o labiausiai intriguojančia diskusija tikriausiai taps pokalbis apie literatūros kritikos vietą tokioje mažoje šalyje kaip Lietuva“, – pristatė organizatorių atstovė.

Stengdamiesi skatinti jaunimo skaitymą, mugės rengėjai pasiūlys per 70 renginių, skirtų vaikams ir šeimai. Vienuoliktą kartą vyksiančioje Kūrybinėje studijoje, vadovaujamoje dailininkės Sigutės Chlebinskaitės, šiemet visi norintys galės susipažinti su neįprastomis abėcėlėmis (Morzės, gestų, vėliavėlių), senąja fotografijos laboratorija, dalyvauti animacijos dirbtuvėse, piešti bendrą iliustraciją „Sapnų upė“ su garsiuoju Kęstučiu Kasparavičiumi.

„Visų kartų Lietuvos iliustratoriai su mugės lankytojais šiemet kurs ilgiausią armonikos tipo knygelę, kuri turės daugiausia iliustratorių“, – išdavė S.Chlebinskaitė.

Pailsėti nuo mugės šurmulio lankytojus kvies įspūdingai pateikta paroda „Illustrarium: šiuolaikinės Lietuvos vaikų knygų iliustracijos“, kuri pernai buvo pristatyta Bolonijos vaikų knygų mugėje.

Šiemet nuo Katedros visus norinčius į Vilniaus knygų mugę nemokamai vežios du autobusai. Bilietų kainos nuo pernai nepasikeitė, tačiau organizatoriai skatina visus, planuojančius atvykti, įsigyti bilietus iš anksto internetu arba Bilietų pasaulio kasose (1 dienos bilietas – 10 Lt, 4 dienų – 25 Lt). Mugės metu bilietai bus brangesni – vienos dienos 12 Lt, keturių dienų – 30 litų, jais bus prekiaujama ir „Litexpo“ kasose.

Renginių programą rasite čia.

Visa informacija apie mugę Vilniaus knygų mugės interneto svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius