-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilniaus kontekstai“ šiemet skirti Antakalniui

2020 m. rugpjčio 3–16 d. Antakalnio rajonas prisipildys autorinių tekstų ant tripusių lauko reklamos stendų. 10 autorių projektui „Vilniaus kontekstai“ sukūrė ar skyrė tekstus, eilėraščius, sentencijas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
A.Marčėno eilėraštis „Vilniaus kontekstams“
A.Marčėno eilėraštis „Vilniaus kontekstams“
Temos: 1 Antakalnis

2020 m. projektas „Vilniaus kontekstai“ keičia kryptį ir susitelkia į vieną rajoną – Antakalnį. Įvairias jo vietas kalbina su rašymu vienaip ar kitaip susiję kviestiniai arba atviro konkurso būdu atrinkti autoriai – poetai Aidas Marčėnas, Edmondas Kelmickas, Dainius Dirgėla ir Ieva Gražytė; poetas, vertėjas ir kritikas Rimas Užgiris; operų režisierė Dalia Ibelhauptaitė; grupės „Foje“ įkūrėjas ir centrinė figūra Andrius Mamontovas; „Auksinius scenos kryžius“ pelnę dramaturgė Birutė Kapustinskaitė ir aktorius Rytis Saladžius, o taip pat – tekstų kūrėja ir scenaristė Solveiga Masteikaitė. Į projektą grįžta ir teatro kritikės, prozos tekstų autorės Viktorijos Ivanovos (1988–2018) tekstas, sukurtas 2017-aisiais – pirmojo projekto metu.

Ievos Gražytės eilėraštis „Vilniaus kontekstams“
Ievos Gražytės eilėraštis „Vilniaus kontekstams“

Daugumos tekstų autoriai šiame rajone augo, gyveno arba tebegyvena, turi artimą ryšį su juo, o specifinėms vietoms sukūrė arba skyrė tekstus, eilėraščius ar sentencijas. Jie siūlo naujai patirti ar ištirti seniausią sostinės rajoną, jo charakterį. Tai – ir geografinės, ir laiko koordinatės, daugiakalbis ir daugiatautis kontekstas – tiek socialine, tiek kalbotyros prasme.

Projektas „Vilniaus kontekstai“ startavo 2017 m. 2019-aisiais ir šiemet jis rengiamas kaip programos „Kuriu Vilnių“ dalis. Projektas išlaiko tuos pačius principus – siekiama nutolti nuo stendo reklaminės paskirties, pasitelkti jį kaip žinutės – ne komercinės, o poetinės, romantinės, eseistinės, nostalgiškos – nešėją. Juodo teksto baltame fone raiška – būdas išsivaduoti iš vizualinio triukšmo, supančio mus šiandien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius