-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilniaus lapų“ konkursas: laimėkite pakvietimą į vakarą su poetu Antanu A.Jonynu

15min ir literatūros festivalis „Vilnius skaito“ skelbia konkursą – laimėkite pakveitimus į susitikimą su poetu Antanu A.Jonynu.
Antanas A. Jonynas
Antanas A. Jonynas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Lapkričio 8–11 dienomis sostinėje trečią kartą vyksiančio tarptautinio literatūros festivalio „Vilniaus lapai“ organizatoriai žada susitikimus su vienais ryškiausių šalies ir pasaulio literatūros autorių, čia netrūks jaudinančių temų, atvirų pokalbių, puikios muzikos, vizualių performanso bei dramaturginių elementų. Apie tai rašoma pranešime žiniasklaidai.

Per keturias festivalio dienas suplanuota 20 renginių, didžioji dalis jų šiemet vyks Menų spaustuvėje (Šiltadaržio g. 6) – Vilniaus senamiestyje įsikūrusiame šiuolaikinių scenos menų centre. Kaip ir ankstesniais metais, kai didžioji renginio susitikimų dalis vyko Nacionaliniame dramos teatre (šiuo metu uždarytame rekonstrukcijai), norima pabrėžti, kad rašytojas yra turintis ką pasakyti menininkas ir autoritetas, iš kurio laukiama viešo ir ryškaus rezonanso.

Pasak festivalio organizatorių, jau pirmaisiais festivalio metais paaiškėjo, kad skaitytojai išsiilgę gyvo pokalbio su rašytojais, o pastarieji – bendravimo su skaitytojais. Pasirodė, kad tokie susitikimai yra įdomūs ir naudingi abiem pusėms – tai patvirtino ir per kelias dienas išpirkti bilietai, ir netgi antplūdžiai, dėl kurių organizatoriai turėjo mažesnes sales skubiai keisti didesnėmis.

Svarbiausi šių metų festivalio renginiai – susitikimai su dviem Lietuvos ir trimis užsienio autoriais, iš pastarųjų net du atvyks iš Didžiosios Britanijos (bendradarbiaujant su Britų taryba). Pagrindinėmis festivalio temomis žada būti šiuolaikinio žmogaus laikysena sparčiai kintančiame, globaliame, neramumų krečiamame pasaulyje, kuris taip ir išlieka iki galo nepažinus.

Be pagrindinių renginių, kuriems siūloma iš anksto įsigyti bilietus, įvairiose Menų spaustuvės erdvėse numatyta net 13 nemokamų skirtingų žanrų susitikimų su poetais, prozininkais, pasakotojais, aktoriais ir muzikantais. Vaikams skirti teatralizuoti literatūros skaitymai vyks Valstybės pažinimo centre, Teatro „Meno fortas“ ir Menų spaustuvės patalpose.

Jūs galite laimėti du pakvietimus į susitikimą su poetu Antanu A.Jonynu, kuris vyks sekmadienį 19 valandą, renginį veda rašytojas Rolandas Rastauskas.

Jūs galite laimėti du pakvietimus į šį renginį. Tam jums reikia parašyti, ką pakviestumėte eiti kartu. Atsakymus rašykite „15min knygos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius