-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje jaunieji autoriai skaitė kūrinius apie kūniškumą: trynė muzikos ir literatūros ribas

Antradienį sostinės restorane „Green Jar Gastropub“ jaunosios kartos rašytojai, kartu su Ievos Baranauskaitės ir Boriso Kulenovičiaus muzikiniu duetu, atliko intymų performansą „Apie kūnus“.
Performansas „Apie kūnus“
Performansas „Apie kūnus“ / Audriaus Šidlausko nuotr.

Renginio metu skambant elektroninei muzikai autoriai Lina Buividavičiūtė, Simonas Bernotas, Ieva Toleikytė, Lina Simutytė, Laura Švedaitė ir Edvinas Valikonis skaitė vieni kitų tekstus apie įvairias kūniškas patirtis.

VIDEO: Poezijos ir prozos skaitymai „Apie kūnus“

„Poezijos ir prozos skaitymai „Apie kūnus“ buvo skirti ragauti, užuosti ir išgirsti kūniškumą šiuolaikinių autorių žodžiais, muzika ir tylos pauzėmis“, – pranešime žiniasklaidai teigia renginio organizatoriai ir priduria, kad kūnas yra jautri bei įdomi tema, todėl apie jį esą svarbu kalbėti pasitelkiant įvairias performatyvias formas.

Performansą stebėjusio režisieriaus Martyno Tiškaus nuomone, antradieninis autorių renginys priminė manifestą, skelbiantį jaunosios kūrėjų kartos kultūrinio judėjimo pradžią.

„Literatūrinius skaitymus perkeldami į eksperimentinį dialogą su muzika, organizatoriai sąmoningai nutrina ribas tarp literatūros ir muzikos bei jų atlikimo kartu organiškai sujungdami elementus į darnią visumą“, – teigiama pranešime.

Performanso „Apie kūnus“ organizatoriai panašaus formato renginius Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose žada rengti ir ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius