Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius ruošiasi pirmajam knygų festivaliui

Nuo pirmadienio Vilniaus lauko reklamos stendai pasipuošė garsaus menininko Stasio Eidrigevičiaus sukurtais įspūdingais plakatais, pranešančiais apie artėjantį renginį – Vilniaus knygų festivalį, kuris įvyks rugsėjo 14-16 d. Vilniaus dailės akademijos Dizaino inovacijų centre „Titanikas“ (Maironio g. 3).
Knygos
Knygos / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Knygos Knygynas

Vilniaus knygų festivalis šį rudenį įvyks pirmą kartą. Festivalio tikslas – populiarinti knygų kultūrą ir įvairovę, tapti rašytojų ir skaitytojų, intelektualų ir kultūros žmonių forumu bei knygų mėgėjų susitikimo ir diskusijų vieta.

Dviejuose „Titaniko“ aukštuose savo naujausius leidinius išdėlios Lietuvos ir užsienio leidyklų atstovai. Iš viso festivalyje dalyvaus 36 leidyklos, tarp jų – „Baltos lankos“, „Kitos knygos“, „Vaga“, „Aidai“, „Apostrofa“, Rašytojų sąjungos leidykla, „Mintis“, „Versus Aureus“, „Margi raštai“ ir daugybė kitų. Bus atstovaujamos ir užsienio leidyklos: „Phaidon“, „Thames&Hudson“, „Taschen“, „Wiley“, Cambridge University Press, „Continuum“, „Taylor&Francis“, „Focal Press“, „A&C Black“, „Ad Marginem“. Be leidyklų, festivalyje dalyvaus ir savo stendus turės įvairūs institutai, universitetai bei meno centrai: Modernaus meno centras, Kultūros tyrimų institutas, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, Istorijos institutas, Vaizdų kultūros studija, knygynai „Mint Vinetu“, „eureka!“, Rūdninkų knygynas, „Humanitas“ ir kiti. Festivalio lankytojai galės įsigyti knygas leidyklų kainomis.

Keliose „Titaniko“ salėse ir auditorijose vienas kitą keis įvairūs renginiai: probleminės diskusijos („Kas yra gera literatūra ir ar ji mums dar vis reikalinga?“, „Elektroninės knygos“, „Eseistikos padėtis Lietuvoje“ ir kt.), susitikimai su rašytojais ir autoriais, filmų peržiūros (avangardiniai Artūro Baryso-Baro filmai, vaizdo konferencija su Jose Saramago našle Pilar del Rio, archyviniai kadrai iš anksti išėjusio poeto ir prozininko T. A. Rudoko gyvenimo ir kt.).

Diskusijų ir susitikimų dalyviai – iškilios Lietuvos viešojo ir kultūrinio gyvenimo asmenybės, rašytojai, poetai, eseistai, filosofai, dvasininkai, istorikai, ekonomistai: R. Rastauskas, L. Donskis, K. Navakas, A. Žukauskaitė, G.Mažeikis, V.Ališauskas, kun. J. Sasnauskas, A. Maldeikienė, R. Kuodis, N. Mačiulis, A. Švedas ir daugybė kitų.

Bus išleistas specialus festivaliui skirtas leidinys, kuriame – interviu su rašytojais ir autoriais, įspūdžiai iš knygų festivalių kitose šalyse, knygų anonsai ir kita įdomi medžiaga. Leidinys bus platinamas nemokamai.

Festivalio rengėjai pasiūlys ir daugiau renginių mieste – įvyks nemokamos ekskursijos po Vilnių „Filomatų takais“ ir „Bohemiškasis Vilnius“ (būtina išankstinė registracija), protmūšis kultūros temomis ir kt.

Kol salėse karaliaus knygos, „Titaniko“ kiemelį pripildys gyvos muzikos garsai. Koncertuos grupės  „Ir visa tai kas yra gražu yra gražu“, „Garbanotas Bosistas“, „Banda Dzeta“,  Domantas Razauskas su Grupe, „Elle G“, „Kivi“, gros didžėjai.

Kad nereikėtų toli keliauti išalkus ar ištroškus, festivalio teritorijoje bus galima atsigaivinti mobiliuose kavinių „Wok&Roll“ ir „Coffee Inn“ taškuose. Veiks ir D6 stalo žaidimų kampas.

Nepamiršti ir naktinėtojai: pasibaigus festivalio programai „Titanike“, vėlyvais vakarais veiksmas persikels į Vilniaus klubus ir kavines – „Soul Box“, „Marsas“, „In Vino“, „Ex Libris“, knygyną „Mint Vinetu“. Įvyks R. Rastausko ir A. Gotesmano poetinio džiazo perfomansas, slemo poezijos skaitymai, poetinė Maironio ir Ch. Bukowskio dvikova, intelektualų diskusijos ir dar daug įvairaus veiksmo, dėl kurio savaitgalį nemiegoti tikrai bus verta.

Festivalio renginiai yra nemokami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius