Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Vilnius skaito“ lentynose – žymiausia Afrikos literatūra

Vilniuje, Lukiškių aikštėje įsikūrusioje skaitykloje atidaroma nauja teminė lentyna – „Vilnius skaito“ bei Afrikos tyrimų ir konsultacijų centras „AfriKo“ kvies vilniečius susipažinti su šio žemyno literatūra.
Knygos
Knygos / Jurgos Mandrijauskaitės nuotr.

Modernios Afrikos literatūros tėvu vadinamas Chinua Achebe, neseniai PEN/Pinter tarptautinį apdovanojimą gavusi nigerietė Chimamanda N.Adichie, Nobelio premijos laureatas J.M.Coetzee – tik keletas didžiųjų Afrikos literatūros vardų, kurie jau netrukus bus pasiekiami „Vilnius skaito“ lankytojams.

„Parinkome skirtingų laikotarpių ir žanrų knygų, kad sau tinkamą skaitinį atrastų tiek grožinės, tiek akademinės ar publicistinės literatūros mėgėjai. Įtraukėme didžiąją dalį lietuviškų vertimų – kai kurie jų išleisti dar 1965-aisiais – tačiau siūlysime ir literatūrą anglų kalba. Tai nebus tik Afrikos šalių autorių knygos, bet vienaip ar kitaip jos visos siesis su šiuo žemynu,” – sako „AfriKo“ iniciatyvos koordinatorė Urtė Jakubėnaitė.

Trečiadienį, rugpjūčio 8 d., 18:30 val. vyks „AfriKo“ lentynos atidarymas. Jo metu organizatoriai pristatys siūlomas knygas bei kvies paklausyti Kenijos rašytojo ir žurnalisto Binyavanga Wainaina satyrinio esė „Kaip rašyti apie Afriką?“. Tekstą, pašiepiantį stereotipinį žemyno vaizdavimą literatūroje, skaitys renginio viešnia, Lietuvos teatro ir kino aktorė Oneida Kunsunga-Vildžiūnienė.

Iniciatyvos sumanytojai Afrikos tyrimų ir konsultacijų centras „AfriKo“ siekia skatinti tarpkultūrinį dialogą, domėjimąsi šiuolaikine Afrikos šalių kultūra, visuomenėmis ir politinėmis aktualijomis, taip pat plėsti verslo ryšius tarp Lietuvos ir Afrikos valstybių. 2015 m. „AfriKo“ Vilniuje įkūrė Kopenhagos universiteto Afrikos studijų centro alumni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius