Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 19

9 muzikantai, išmesti iš savo pačių įkurtų grupių

Vasario pabaigoje Scottas Weilandas buvo atleistas iš jo paties suburtos grupės „Stone Temple Pilots“. Labiausiai nustebęs buvo pats dainininkas, šią naujieną išgirdęs tik iš spaudos ir vėliau pažadėjęs situacijos taip nepalikti.
Ozzy Osbourne'as, „The Beach Boys“ ir Dave'as Mustaine'as
Ozzy Osbourne'as, „The Beach Boys“ ir Dave'as Mustaine'as / „Scanpix“ nuotr.

Nors jam toks buvusių grupės draugų žingsnis atrodo nelogiškas ir neteisėtas, tai – ne pirmas atvejis rokenrolo istorijoje, kai vienam iš grupės įkūrėjų parodomos durys. „The Week“ priminė dar septynis muzikantus, kuriems teko palikti savo „kūdikius“.

1. Brianas Jonesas iš „The Rolling Stones“

Vienas iš legendinės britų roko grupės įkūrėjų – gitaristas B.Jonesas – dar labiau nei muziką mylėjo narkotikus, alkoholį, moteris ir apskritai. B.Jones buvo grupės varomoji jėga jos gyvavimo pradžioje, tačiau kuo toliau, tuo daugiau problemų kėlė jo lėbavimai. Trūkus kantrybei grupės nariai jį išspyrė 1969 metais, o po mėnesio jo kūnas buvo rastas plūduriuojantis baseine. Paskelbta, kad muzikantas nuskendo netyčia, o tyrimai parodė, kad mirties metu jis buvo girtutėlis. Konspiracijų teorijų šalininkai iki šiol tvirtina, kad jo mirtis nebuvo nelaimingas atsitikimas.

2. Stevenas Adleris iš „Guns N' Roses“

Pirmasis „Guns N'Roses“ būgnininkas S.Adleris buvo išmestas iš grupės 1990 metais. Gitaristas Slashas pateikė įprastą priežasčių sąrašą: „Stevenui rūpėjo tik seksas, narkotikai ir rokenrolas. Tai buvo viskas, dėl ko jis gyveno. Paskui buvo narkotikai ir rokenrolas. Tuomet teliko tik narkotikai“. S.Adleris mėgino paduoti grupę į teismą, tačiau jo gėrimas ir narkotikai privedė iki to, kad jis vos nenumirė nuo kokaino perdozavimo. Žurnalui „Rolling Stones“ jis po kelių dešimtmečių prisipažino, kad nebuvo išsiblaivęs iki 2008 metų.

3. Glenas Matlockas iš „Sex Pistols“

Britų pankai savo bosistą G.Matlocką atleido 1977 metais dėl kiek netradicinės priežasties – per didelės jo meilės kitai britų legendinei grupei „The Beales“. Iš pradžių G.Matlockas ir likę grupės nariai tvirtino, kad sprendimas buvo priimtas abipusis, tačiau vadybininkas Malcolmas McLarenas vėliau atskleidė, jog bosistas neteko darbo, nes visiems įkyrėjo jo susižavėjimas Paulu McCartney ir „The Beatles“. G.Matlockas neliko bedarbis – vėliau jis grojo su Iggy Popu, Franku Blacku iš „Pixies“ ir net Sidu Viciousu, kuris pakeitė jį grupėje „Sex Pistols“.

4. Dave'as Mustaine'as iš „Metallicos“

Gitaristas vos metus išbuvo grupėje „Metallica“. Prie jos jis prisijungė 1982 metais ir padėjo sukurti unikalų grupės stilių ir skambesį, tačiau kolegoms nervus tąsė su savo priklausomybėmis. Likę grupės nariai pagaliau nusprendė jį išmesti ir D.Mustaine'ui įteikė autobuso bilietą atgal į Kaliforniją, o ne lėktuvo bilietą į Niujorką, kur turėjo vykti jų kitas koncertas. Grupės biografijoje Larsas Ulrichas juokavo, kad „jis ne tik buvo išspirtas iš grupės, bet jis turėjo keturias dienas praleisti autobuse ir apie tai galvoti“. D.Mustaine'as susilaukė sėkmės su kita savo įkurta grupe „Megadeth“.

5, 6 ir 7. Brianas Wilsonas, Davidas Marksas ir Alas Jardine'as iš „The Beach Boys“

Kai viena iš populiariausių ir labiausiai mėgstamų pop-roko grupių rengėsi švęsti savo 50-metį, dainininkas Mike'as Love'as paskelbė, kad į turą jis vyks vienas – be ilgamečio bosisto ir dainų kūrėjo B.Wilsono ir gitaristų D.Marko bei A.Jardine'o.  B.Wilsonas prisipažino, kad jį visiškai pribloškė toks pareiškimas, ir viename interviu sakė besijaučiantis taip, lyg juos visus atleido. M.Love'as teigė, kad tai nėra atleidimas – tiesiog... trims grupėms nariams neleidžiama koncertuoti su grupe.

15min.lt primena ir dar du žymius atvejus, kai pradinės sudėties nariams teko palikti grupę:

8. Sydas Barrettas iš „Pink Floyd“

Vokalistas ir gitaristas S.Barrettas – vienas iš bene žymiausios muzikos istorijoje roko grupių įkūrėjas, nuo pirmųjų dienų kūręs unikalų psichodelinį „Pink Floyd“ skambesį. Kartu su juo grupė iškopė iš undergroundo ir išleido sėkmingą debiutinį albumą. Tačiau septintojo dešimtmečio viduryje muzikanto santykiams su grupės draugai vis labiau ėmė kenkti jo kova su depresija. Prisijungus naujam dainininkui Davidui Gilmourui, kiti muzikantai pavargo taikytis su ekscentrišku grupės įkūrėjo elgesiu ir vykdami į koncertą Southamptone paprasčiausiai nesivargino S.Barrettui apie jį pranešti. Rogeris Watersas vėliau atviravo, kad Sydas „buvo mūsų draugas, bet dažniausiai mes jį norėdavome pasmaugti“.

9. Ozzy Osbourne'as iš „Black Sabbath“

Aštuntojo dešimtmečio pabaigoje įtampa „Black Sabbath“ itin suaštrėjo. Ne pačiais artimiausiais draugais jau nuo seniau buvę Ozzy ir Tonny'is Iommis įrašų studijoje sunkiai rado bendrą kalbą – pastarasis buvo nepatenkintas Ozzy vokalu, o dainininkas – kad T.Iommis pernelyg priekabiai vertina naująsias dainas. Galų gale T.Iommio iniciatyva, tačiau jį remiant kitiems grupėms nariams, Ozzy buvo atleistas. Grupė teigė, kad vokalistas dėl priklausomybės nuo narkotikų ir alkoholio buvo nepatikimas. Ozzy ginasi, kad jis nevartojo nei daugiau, nei mažiau alkoholio ir narkotikų nei kiti grupės nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius