Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 26

„Ace of Base“ narys anksčiau grojo neo-nacių muzikos grupėje

Prieš pora dešimtemčių itin populiarios Švedijos muzikos grupės „Ace of Base“ narys Ulfas Ekbergas susilaukė kritikos lavinos, kai internete išplito nuotrauka, kurioje matyti kaip jis demonstruoja nacių ženklą – ištiestą pakeltą ranką.
Ulfas Ekbergas
Ulfas Ekbergas / „Scanpix“ nuotr.

Paaiškėjo, kad jaunystėje, dar prieš „Ace of Base“, U.Ekbergas buvo new wave grupės „Commit Suicide“ narys. 

Nors dainininkas, kalbėdamas su „E! Online“ neigė, kad jie atliko „skustagalvių muziką su itin rasistiniais dainų žodžiais“, jis pripažįsta, kad itin gailisi, jog jų grupė „potencialiai gali būti siejama su tokiomis grupėmis“. 

Kadras iš vaizdo siužeto/Ulfas Ekbergas
Kadras iš vaizdo siužeto/Ulfas Ekbergas

Šią savaitę internete pasklido ne tik U.Ekbergo nuotrauka, kuri priminė jam neo-nacio praietį, bet ir 6 dainos, kurias esą atliko „Commit Suicide“. Kaip rašo „Noisey.com“, pavyzdžiui, vienoje dainų yra tokie žodžiai: „Vyrai su baltais gobtuvais žygiuoja gatve, mes linksminamės ir pjaustome n**erių galvas. Imigrante, mes tavęs nekenčiame! Lauk, lauk, lauk, lauk! Šiauriečiai, pabuskite dabar! Šaudykit, šaudykit, šaudykit, šaudykit“.

U.Ekbergas neigia, kad tai yra jo buvusios grupės daina, tačiau pripažįsta, kad jam vis tiek dabar gėda dėl to, ką dainavo su „Commit Suicide“. 

„E! Online“ dainininkas teigė, kad jis visuomet itin gailėjosi to savo gyvenimo laikotarpio. „Aš stengiuosi į žmonių gyvenimą atnešti džiaugsmą, o tuo metu aš tikrai to nedariau. Aš nesu susijęs su smurtu ar politiniu aktyvizmu jau 25 metus. Tačiau mano paties mintys iš tų laikų mane patį šiandien pykina“, – kalbėjo muzikantas.

U.Ekbergas neneigia, kad jis buvo susijęs su neo-naciais paauglystės metais, tačiau tvirtina, kad jo nuostatos tuo metu buvo dėl neišmanymo ir sveiko proto nebuvimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius