-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 15

Albumo recenzija. Dueto „Foxygen“ albumas „We Are the 21st Century Ambassadors of Peace & Magic“: jie vėjavaikiški, linksmi, nerūpestingi ir valiūkiški

Jei dar nevisa muzika sukurta ir ne vien dėl „likusių pinigų paėmimo“ industrija sukasi, tai bent jau visi žanrai išrasti – nepaisant kelių išimčių, šiandieninis muzikinis pasaulis tarpsta tuose pat motyvuose, kurie kokiu įdomesniu atveju nebent kiek pasimaišo, keistai apsijungia ir vėl išsiskiria. To net nebando neigti jaunas duetas Foxygen, tik pristatęs savo antrąjį albumėlį apie 21 amžiaus taiką ir magiją.
Albumo viršelis
Albumo viršelis
Temos: 2 Recenzija Muzika

Kaip neabejotinai implikuoja pavadinimas, viršelis ir visa kita vizualinė ar kokia kita išankstinė informacija – Foxygen paskendę septinto dešimtmečio įtakose, kažkur tarp The Zombies ir Beach Boys plokštelių, seksualinės revoliucijos įkarščio, šviežių narkotinių potyrių ar keturių per pėsčiųjų perėja einančių bitlų.

Reiktų pradėti nuo to, jog anaiptol ne pirmieji jie šitai sugalvojo – viskas juk nuolat atnaujinama ir perkuriama. Šioje dimensijoje iškart verta prisiminti MGMT ir jųjų hipiškas reinkarnacijas, karjeros pradžioje puikiausiai prasiveržusias ir į šokių aikšteles su „Kids“ ar „Electric Feel“, o vėliau pasukusias kiek alternatyvesniais keliais. Netrukus šie neohipiai turėtų susukti trečią įrašą. Yra ir labai panašūs, bet daugiau ryšių su Lietuvą turėję Empire of the Sun, kadaise sugroję Be2Gether festivalio scenoje. Tiesa, jei šie dar stengiasi kiek pritapti prie modernesnių tendencijų ir gaudo elektroninių vėjų, tai Foxygen išlieka ištikimi septyniasdešimtiesiams ir jų gitaroms bei sintezatoriams.

VIDEO: Foxygen - "Shuggie" (Official Video)

Foxygen nerimti. Jie vėjavaikiški, linksmi, nerūpestingi ir valiūkiški. „No Destruction“, kurios priedainis net kiek per daug panašus į Elvio „Suspicious Minds“, pasakoja istoriją apie senelę, kuri neteko savo galūnių per karą, kadangi ateiviai subombardavo jos cigarų parduotuvę. Beveik Kurto Voneguto siužetas. Jei pirmasis dueto įrašas buvo tiek painus, jog jie nesugebėjo išmokyti savo turnė grupės visų natų, tai „We Are the 21st Century…“ kupinas paprastų, šiltų, svajingu ilgesiu papuoštų retro-pop dainelių. Įsimintiniausios iš jų – kol kas pora išleistų singlų: „San Francisco“, atkartojanti The Kinks „Village Society“ naiviojo pasakojimo manierą („Aš palikau savo meilę San Franciske/Viskas gerai, aš gimiau Los Andžele“) bei ilgesingas „Shuggle“.

Žinoma, galima kaltinti Foxygen diletantizmu – duetas visgi nepasiūlo nieko naujo, tiesiog primena ir reinkarnuoja naujai kartais senienas, prie kurių genialumo šie niekuomet ne per žvilgsnio atstumą nepriartės. Tačiau kažin ar verta į viską žiūrėti taip rimtai – vaikinai tiesiog linksmai sau leidžia laiką ir tas pusvalandis, kurį jie kviečia praleisti kartu anaiptol neatrodo iššvaistytas.

Vertinimas: 8.2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius