Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 04

Albumo recenzija: pats geriausias dvigubas albumas roko istorijoje

Jie sukėlė riaušes nuo Bostono iki Milano, visi jų koncertų bilietai buvo išparduoti nuo Honkongo iki Hamburgo. Grupė pardavė daugiau nei 1 milijoną albumų kopijų, o visi prieš tai išleisti albumai buvo platininiai. Be abejo, šnekame apie populiariausius pasaulio rokerius – „Led Zeppelin“.
„Led Zeppelin“ – „Physical Graffiti“
„Led Zeppelin“ – „Physical Graffiti“

Šeštasis ir paskutinis studijinis legendinės grupės „Led Zeppelin“ albumas „Physical Graffiti“, pasak „Paste Magazine“, yra pats geriausias dvigubas albumas roko istorijoje. 

Pirmą kartą „Physical Graffiti“ išėjo dar 1975 m. ir šiandien, po 40 metų, jis vėl yra prieinamas gerbėjams – susideda iš penkiolikos kūrinių, arba aštuoniasdešimt trijų minučių nepertraukiamos muzikos, kartu su dar negirdėtomis ir anksčiau neišleistomis dainomis.

Čia išgirsite įvairių muzikos stilių – nuo vežančio roko „Custard Pie“ ir akustinės „Bron-Y-Aur Stomp“ iki rytietiškos simfonijos „Kashmir“ ir jausmingo funko „Trampled Under Foot“.

Aštuonios dainos įrašytos Hedli Greindžo (Didžioji Britanija) vargšų prieglaudoje, o likusius kūrinius sudaro įrašyti seniau, bet dar niekada neišleisti grupės darbai. Pavyzdžiui, viena daina įrašyta Micko Jaggerio vidiniame namų kieme, kuomet grupę užpuolė pulkas piktų žąsų.

„Physical Graffiti“ kritikų yra paskelbtas kaip vienas geriausių „Led Zeppelin“ albumų, įtvirtinantis jų vietą tarp reikšmingiausių visų laikų muzikos grupių ir, žinoma, yra pats svarbiausias užtikrinant „Led Zeppelin“, kaip sėkmingiausios 7-ojo dešimtmečio grupės, statusą. 

„Physical Graffiti“ atspindi kiekvieną muzikantų repertuaro aspektą. Pasak grupės vokalisto Roberto Planto, iš visų albumų, kuriuos yra išleidę „Led Zeppelin“, šis – „Physical Graffiti“ – reprezentuoja grupę kūrybiškiausiai ir ekspresyviausiai. Gitaristas Jimmy Page'as prisimena albumo kūrimą: „Giliai savyje žinojau, kad albumas bus puikus, kad nutiks nuostabūs dalykai. Ir jie nutiko!“ .

Albumą galite įsigyti „Rūdninkų knygyne“.

VIDEO: Kashmir - Led Zeppelin

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius