-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 20

Albumo recenzija: vokiškų šaknų paieškos norvegų trimitininko M.Eicko albume „Ravensburg“

Vienas ryškiausių jaunosios kartos džiazo trimitininkų Mathias Eickas šiemet pristatė ketvirtąjį solinį albumą, kuris, kaip ir ankstesnis 2015 m. įrašytas „Midwest“, sugrotas mąstant apie ryšį su protėviais ir šeima.
Mathias Eickas
Mathias Eickas / Tore Sætre / Wikimedia nuotr.

Tik ką prestižinės džiazo leidyklos „ECM Records“ CD bei vinilo plokštelės formatais išleistas norvegų trimitinko albumas „Ravensburg“ svarsto muzikanto santykį su vokiškąja šeimos puse: „Ravensburg“ būtent ir reiškia miesto pietų Vokietijoje pavadinimą – Ravensburgą, kuriame dienas leido jo senelė.

Žvelgiant į kūrinių pavadinimus, aiškiai matome, kas buvo didieji M.Eicko įkvėpėjai: tai „Family“ (angl. „Šeima“), „Children“ (angl. „Vaikai“), „Friends“ (angl. „Draugai“), „Girlfriend“ (angl. „Mergina“) ir kiti artimi asmenys, kurie nebegrįžtamai nusėda atmintyje ir lydi žmogų visą jo gyvenimą.

Mathias Eicko albumas Ravensburg
Mathias Eicko albumas Ravensburg

Albume girdime ne tik M.Eicko ilgesingą ir šaltą trimitą, bet ir elegantišką Håkon Aase smuiką, Andreas Ulvo klavišus, Audun Erlien elektrinę bosinę gitarą bei Torstein Lofthus ir Helge Andreas Norbakken mušamuosius. Būtent Andreas Ulvo ramus fortepijonas melancholiškai užveda „Ravensburg“ (kūriniu „Family“), vėliau kviesdamas prisijungti ir švarų M.Eicko trimitą. Kiek giedresnis, tačiau vis viena turintis liūdesio gaidą – kūrinys „Children“, kuriame smuikuodamas Håkon Aase suteikia takeliui norvegų liaudies muzikos atspalvių. Itin ryškūs „August“ ir „For My Grandmothers“ kūriniai, išsiskiriantys fantastiškais fortepijono ir trimito solo.

Nors M.Eicko kompozicijos ir apgaubia klausytojus švelnia tamsa, tačiau kūrinių akcentai ir elegancija, sukuriama perkusijos ir bosinės gitaros pagalba, atveria plačią lėtų emocijų paletę. „Ravensburg“ muzika – itin atmosferiška, turtinga ir išties verta jūsų dėmesio.

Albumą galite įsigyti Rūdninkų knygyne CD bei vinilo plokštelės formatais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius