Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 05 31

Asociacija „AGATA“ muzikos leidybai skyrė 60 tūkst. eurų

Muzikos leidybos finansavimo fondas – dar viena Lietuvos gretutinių teisių asociacijos „AGATA“ priemonė skatinant naujų įrašų leidybą. Šis fondas, įkurtas 2018 m., prisideda prie naujo turinio sukūrimo ir siekia pagerinti kūrybinės veiklos sąlygas Lietuvoje, rašoma pranešime žiniaskldaiai.
Pakartot.lt svetainės vaizdas
Pakartot.lt svetainės vaizdas / Pakartot.lt nuotr.
Temos: 2 Muzika AGATA

„Šiais metais konkurse sulaukėme 217 paraiškų. Tai yra dvigubai daugiau nei buvo praeitais metais. Finansavimas skirtas 35 projektams, kurie atskleidžia muzikos įvairovę ir skirtingus muzikinius žanrus. Konkurso piniginis fondas siekia 60 tūkst. eurų. Kiekvienais metais „AGATA“ surenka kompensacinį atlygį autoriams ir atlikėjams už kūrinių kopijavimą į tuščias laikmenas ar įrenginius, o 10 % šios surenkamos sumos skiriama kūrybinių ir teisių apsaugos projektų finansavimui, vienas jų – „AGATA“ Muzikos leidybos finansavimo fondas. Konkursą laimėjusiems asociacijos nariams finansuosime dalį naujų albumų leidybos išlaidų“, – apie konkurso rezultatus pasakojo asociacijos direktorės pavaduotoja, konkurso koordinatorė Martyna Gudaitė-Gulbinienė.

Pagal konkurso sąlygas finansuojami tik nauji įrašai turintys išskirtinę socialinę, kultūrinę vertę, vertinamas ir idėjos originalumas bei kokybiškas įrašų išpildymas. Nauji albumai turi būti leidžiami bent 300 vnt. tiražu.

Tarp nugalėjusių projektų – tikra muzikos įvairovė. Šiais metais naujais muzikiniais albumais savo klausytojus ir gerbėjus pradžiugins avangardinio repo ir elektroninės muzikos grupė „Vilniaus Energija“, alternatyvios elektroninės pop muzikos atstovas „Junior A“, dainuojamosios poezijos grupė „Baltos varnos“, sunkiosios muzikos ambasadoriai „CUNABULA“, „indie“ grupė „Golden Parazyth“, populiariosios muzikos atstovai „Antikvariniai Kašpirkovskio dantys“ ir GJAN. Artimiausiu metu išgirsime ir naują Žiūrų kaimo folkloro ansamblio kompaktinę plokštelę. Naujų muzikinių albumų spektrą papildys ir „Vėjų teatro“, Nerijaus Bakulos ansamblio ruošiami projektai vaikams.

Nepamiršti ir klasikinės, modernios klasikinės, šiuolaikinės akademinės, kamerinės instrumentinės muzikos atlikėjai. Naujus projektus ruošia Aurelijus Užameckis, Borisas Traubas, „Twenty Fingers Duo“, naujų idėjų kamerinis orkestras „NIKO“.

„Visi aktyviai veikiantys kolektyvai stengiasi periodiškai išleisti savo atliekamos muzikos įrašus. Tai yra labai svarbi dalis muzikantų profesijoje, nes įrašai užfiksuoja tuo metu atliekamą repertuarą ir pasiekimus muzikiniame kelyje. Taip pat, įrašai ir albumai yra pagrindinė reprezentacinė medžiaga – tai ir galimybė muzikos mylėtojams klausytis jų pamėgtų atlikėjų namuose ir galimybė atlikėjams save pristatyti rinkoje visame pasaulyje. Tačiau įrašų darymo procesas reikalauja ne tik nepriekaištingos kokybės ir pasiruošimo, bet ir didelių finansinių resursų. Atlikėjai turi nuomotis studiją, mokėti honorarą garso režisieriui, taip pat kompaktinių plokštelių leidyba yra brangi. „AGATA“ Muzikos leidybos finansavimo fondo veika yra be galo svarbi, nes suteikia atlikėjams galimybę išvengti visų šių išlaidų ir leidžia tiesiog koncentruotis į savo atliekamos muzikos kokybišką įrašymą ir išliekamąją vertę ateities kartoms”, – kalbėjo naujų idėjų kamerinio orkestro „NIKO“ koncertmeisterė Augusta Jusionytė.

Daugumą „AGATA“ Muzikos leidybos fondo finansuotų albumų tikrai išvysime kitų metų „Muzikos salėje“ Vilniaus knygų mugės metu. Pagrindiniu „Muzikos salės” akcentu išlieka naujai išleisti lietuviškos muzikos įrašai. Būtent čia muzikos gerbėjų ir mylėtojų džiaugsmui atkeliauja dar nematyti ir negirdėti naujausi Lietuvos muzikos kūrėjų ir atlikėjų darbai. O naujai išleistus albumus taip pat išgirsti bus galima tarptautinėse muzikos pasiklausymo platformose ir PAKARTOT.LT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius