-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 01

Atlikėjas Robertas Semeniukas pristato naują albumą „Six Strings Upstream“

Atlikėjas Robertas Semeniukas pirmadienį pristato naujausią albumą „Six Strings Upstream“. Tai jau antrasis gitaristo solinis albumas, kuris išleistas vinilinėje plokštelėje ir CD formatu, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Robertas Semeniukas
Robertas Semeniukas / Lauryno Trimonio nuotr.

„2019-ųjų metų lapkričio pabaigoje dienos šviesą išvydo mano debiutinis solo albumas „Backstage Stories“. Pristačiau albumą kiek neįprastai sau, be koncerto, be grupės, scenos ir daug garso. Klube su keliais atlikėjais, publikai, papasakojome kaip atsirado šis leidinys“, – pasakojo atlikėjas.

2020 metų sausio mėnesį R.Semeniukas pristatė albumą Holivude, Los Andžele, vakarėlyje, kuriame dalyvavo daug šou biznio atstovų, muzikantų, grojančių su populiariausiomis žvaigždėmis: „Kalifornijoje nufilmavome vaizdo klipą, kompozicijai „Flying High“. Buvo tiesiog įspūdinga, fantastiškas laikas ir albumo startas. 2020-ieji metai prasidėjo tiesiog tobulai.“

Artūro Arti nuotr./Robertas Semeniukas
Artūro Arti nuotr./Robertas Semeniukas

Grįžęs iš JAV, vasario pradžioje, atlikėjas apšildė amerikiečių gitaros legendą – Vinnie Moore, Vilniuje.

„Neužilgo, su folk rock grupe Žalvarinis turėjome išskristi į turą po Ameriką, kuriam taip ilgai ruošėmės. Ir…stop! Visi albumo pristatymo planai, turai, kelionės, pasibaigė, net neprasidėję. Pasibeldė pandemija ir visų mūsų planus negailestingai sujaukė. Viską teko atšaukti. Viskas sustojo ir nebuvo aišku, ką reikės daryti, ko griebtis“, – apie užklupusią pandemiją kalbėjo atlikėjas.

Todėl, kaip pats sako, nieko nelaukęs, kovo pradžioje, pradėjo rašyti naujas dainas, kurti instrumentines kompozicijas.

„Taip per porą mėnesių gimė apie dvidešimt naujų kompozicijų. Pats save pranokau, dirbau tikrai daug, dar daugiau nei įprastai. Taip pirmasis karantinas atnešė man naują albumą. Atėjus vasarai, dailinau kūrinius, ieškojau vokalinių linijų, įrašinėjau solo partijas. Galų gale, albumas susidėliojo iš trylikos kompozicijų. Šešios dainos lietuvių ir anglų kalbomis, ir septyni instrumentiniai kūriniai, du koveriai. Jau seniai norėjosi įrašyti kažką neįprasto sau pačiam, taip gimė „Spinning Wheel“, – pasakojo atlikėjas.

Martyno Jančiaus nuotr./Robertas Semeniukas
Martyno Jančiaus nuotr./Robertas Semeniukas

Kompoziciją, pasakoja jis, sukūrė „Sharmans“ pseudonimu pasivadinę, electro rock skambesį kuriantys, mano geri bičiuliai – Šarūnas Kvaraciejus ir Mantas Zigmantas.

„Savo balsą įrašinėjau Merkinėje, o prie dainų back vokalų ir turtingesnio skambesio, prisijungė nuostabios dainininkės – Sigita Jonynaitė ir Viltė Ambrazaitytė. Garso suvedimu ir masteringu pasirūpino nenuilstantis Gints Lundbergs, Rygoje. Porą akustinių kūrinių sumiksavo prodiuseris Germanas Skoris. Albumo viršelį piešė Arvydas Gudas, viduje esanti iliustracija – Martyno Ivinsko. Visas apipavidalinimas ir dizainas, teko talentingam menininkui – Art Belikov“, – kalbėjo R.Semeniukas.

Asmeninio archyvo nuotr./Albumo viršelis
Asmeninio archyvo nuotr./Albumo viršelis

Albumo „Six Strings Upstream“ galite klausytis vinilinėje plokštelėje, CD o, nuo pirmadienio ir visose muzikos platformose (Spotify, Deezer, Tidal, Pakartot.lt).

Pasiklausyti albumo galite Spotify platformoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius