-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 25

Baladės su Jeronimu Miliumi ir Česlovu Gabaliu – pirmą kartą Kėdainiuose

Scenos džentelmenų duetas – Jeronimas Milius ir Česlovas Gabalis – kovo 8 d. Kėdainių arenoje dovanos išskirtinai skanų koncertą moterims ir gero, subrandinto bei kokybiško roko, baladžių žanro mylėtojams (renginio organizatorius „Auksiniai Renginiai“).
Česlovas Gabalis ir Jeronimas Milius
Česlovas Gabalis ir Jeronimas Milius / Gyčio Vidžiūno nuotr.

Neabejotina, kad nuoširdus dėmesys, laiko patikrintų ir naujų kūrinių sintezė nudžiugins bei pakylės kiekvieną moterį. Svarbiausia, gyvas ir nesuvaidintas jausmas, moteriai reikalingas it oras, be kurių atlikėjai savo koncertų tiesiog neįsivaizduoja.

Ilgametę scenos patirtį turintys, ne tik balsu, bet ir širdimi dainuojantys atlikėjai, jėgas vienys su fortepijono virtuozu Feliksu Zakrevskiu ir gitaristu Juozu Martinkėnu. Koncerto programoje – gražiausios visų laikų roko baladės, romantiškas, švelnus skambesys bei klasikiniai roko hitai. Ausis palies nemažai žinomų atlikėjų, grupių kūrinių. Savo vietą programoje atras Rod‘o Stewart‘o, Sting‘o, grupės „Scorpions“, Bryan‘o Adams‘o bei daugelio kitų scenos grandų dainos. Laiko patikrinti bei tūkstantinių minių pripažinti hitai suskambės naujai, kiek kitaip nei įprasta, tačiau ne mažiau skaniai.

Koncerto kaltininkai nekvestionuoja kovo 8-osios šventės grožio ir dalijasi mintimis, kad tai šviesi diena, kuri kartas nuo karto primena, jog galima padovanoti gėlytę mylimai moteriai bei juokaudami sako, kad ši šventė padeda sušvelninti situaciją tarp vyrų ir moterų. Anot jų, juk kasdien gėles dovanoja retas, o šią dieną primenama, kad galima maloniai nustebinti mamą, sesę ar mylimąją. Tiek Jeronimas Milius, tiek Česlovas Gabalis pripažindami, kad koncertą dedikuoja moterims, sako nepamiršę, jog į renginį jas kas nors atlydės. Taigi, koncertas miegoti netrauks, o greta lyriškų kūrinių skambės ir roko klasika.

Veikiausiai, klausimų, kas yra koncerto-dovanos sumanytojai, nekyla. Česlovo Gabalio Lietuvos publikai plačiai pristatyti nereikia. Tai grupių „Pelenai“ ir „Minor Modesty“ vokalistas, įvairių muzikinių televizijos projektų dalyvis: „Muzikinės kaukės“ nugalėtojas, „Žvaigždžių duetai“ (duete su Inga Jankauskaite) antrosios vietos laimėtojas. Česlovas Gabalis atliko pagrindinius vaidmenis roko operose bei miuzikluose „Meilė ir mirtis Veronoje“ , „Peras Giuntas“, „Jėzus Kristus Super žvaigždė“ , taip pat muzikiniuose spektakliuose „Don Kichotas“, „Velnio nuotaka“ , „Paryžiaus katedra“, „ Bomba arba Ariel“ .

Ne mažiau ryškus rokeris, sunkiojo metalo grupės „Soul Stealer“ vokalistas Jeronimas Milius. Jaunas atlikėjas jau spėjo pasižymėti miuziklo bei roko operos scenoje. „Paryžiaus Katedroje“ jis įkūnijo maištingąjį Klopeną, roko miuzikle „Rent“ – rokerį Rodžerį, roko operoje „Jėzus Kristus superžvaigždė“ atliko Jėzaus vaidmenį, muzikiniame trileryje „Svynis Todas – demonas kirpėjas“ atskleistas Entonio personažas, „Velnio nuotakoje“ Girdvainio charakteris bei daugelis kitų rolių. O kur dar gyva aibė pasiekimų ir apdovanojimų, pelnytų tarptautiniuose bei žymiausiuose Lietuvos muzikiniuose konkursuose!

Koncerte rokeriškos sielos atlikėjai jėgas vienys su pianistu Feliksu Zakrevskiu. Jis su V. Čekasino vadovaujamu džiazo ansambliu koncertavo festivaliuose Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Švedijoje bei Lietuvoje, pelnė specialų prizą fortepijoninės džiazo improvizacijos konkurse Vilniuje. F. Zakrevskis aktyviai koncertuoja kaip solistas, koncertmeisteris, taip pat įvairių ansamblių sudėtyje. Feliksas Zakrevskis yra ansamblio „4tango“ narys, koncertuoja Vytauto Labučio džiazo kvarteto sudėtyje. Taip pat jis yra parengęs koncertines programas su Rosita Čivilyte, Neda Malūnavičiūte, Ieva Prudnikovaite, Asmik Grigorian bei kitais solistais.

Muzikinę programą gitaros skambesiu puoš gitaros virtuozas, po įvairius muzikos stilius it chameleonas nardantis – Juozas Martinkėnas. Jo pilna visur: muzikantas pasirodo įvairiuose muzikiniuose projektuose, aktyviai koncertuoja su skirtingais atlikėjais bei kaip solistas, kuria išskirtinio braižo autorinę muziką, taip pat aranžuoja kitų muzikantų kūrinius. J. Martinkėnas scena ne kartą dalijosi ir bendrus muzikinius darbus rengė su Vaidotu Baumila, Girmante Vaitkute, Jurgiu Brūzga, Rosita Čivilyte, Baiba Skurstene, grupe „Golden Parazyth“ bei daugeliu kitų.

Kvarteto sudėtis, du vyriški balsai fortepijono bei gitaros sąskambių fone, kitoks žvilgsnis į roką žada šį tą neįprasto ir naujo. Įvairioms roko baladėms dažniausiai reikia masės, grupės, orkestro, o šiame koncerte atlikėjai pasirodys dviese, pritariant fortepijonui ir gitarai, tad, kaip sako patys muzikantai, bus pakankamai nuogi.

Prasmingi tekstai, nebanali muzika, gyvenimo saldumo ir jausmų harmonijos prisodrintos baladės bei romantiškai vaiskus rokas visiems, mylintiems muziką ir gyvenimą... Visa tai išgirsti bei visomis juslėmis pajausti galima išskirtiniame, šventiniame kovo 8-osios pasirodyme Kėdainių arenoje!

Daugiau informacijos apie renginį – ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius