Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 26

Balsavimas: išrinkite grupę vertą „Novus“ finalo

Artėjantį antradienį sostinės menų fabrike „Loftas“ įvyks kone du mėnesius vykusio muzikos inkubatoriaus „Novus“ finalas. Jo metu paaiškės konkurso nugalėtojai.
Muzikos inkubatorius „Novus“
Muzikos inkubatorius „Novus“ / „Facebook“ / „Lofto“ nuotr.

Įveikusios konkurentus ir reiklios komisijos reikalavimus finale vietą užsitikrino penkios grupės: lietuviai „Kedrostubùras“ ir „Elnio Rago Miškas“, Lietuvoje gyvenantis škotas „Melvitronica“, latvių atlikėja „MNTHA“ ir grupė iš Latvijos „Polifauna“.

Nors penkios grupės jau aiškios, „Novus“ finale jų turi būti šešios – lemiamą balsą skirs klausytojai.

Jūsų dėmesiui – penkios grupės iš Lietuvos ir Estijos, kurioms nepavyko, įveikti pusfinalio. Viena jų dar turi vilties ir gaus vietą finalą.

Kuri? Nuspręskite jūs!

Alfa Collective“ (EE)

Estų grupė „Alfa Collective“ išties jauna – jie susibūrė pernai metų vasarą. Nors savo veiklą pradėjo visai neseniai šiemet jie jau planuoja išleisti debiutinį albumą. „Alfa Collective“ ketveriukė džiazo ir soul'o muziką gardina pop ir folk stilių motyvais, o visą tai vainikuoja grupės vokalistės rašomi dainų tekstai.

VIDEO: Alfa Collective - Cactus (Muzikos inkubatorius NOVUS'18)

41 Rūsys“ (LT)

Vilniečių grupė „41 Rūsys“ – tai jaunų moksleivių – Tomo, Povilo ir Jono, projektas. Vaikinai muzikinę karjerą pradėjo prieš dvejus metus. Jie jau spėjo apšildyti grupę „ba.“ ir pasirodyti bendruose koncertuose su grupėmis „Baltasis kiras“, „Flash Voyage“ ir kitomis.

VIDEO: 41 Rūsys - Sunku (Muzikos inkubatorius NOVUS'18)

Sẽni“ (LT)

Grupė „Sẽni“ susikūrė 2017 metų rudenį. Netrukus po to sudalyvavo „Largo Brackets and Jam“ konkurse, kuriame laimėjo trečiąją vietą. Po šio įvertinimo grupė padarė kelias pertraukas, tačiau muzikos ilgam neužmiršo. Šį pavasarį jie dalyvavo jaunų grupių konkurse „Garažas“ ir nors ten nepelnė jokios prizinės vietos, tikina, kad tai tapo gera komandine patirtimi visai grupei. „Pradėjome labiau klausytis vienas kito, improvizacijos pasidarė gražesnės ir pilnesnės. Daug koncertuojam, daug repetuojam ir bandom judėti pirmyn“, - pasakoja grupės narai.

VIDEO: Sẽni - Berželis (Muzikos inkubatorius NOVUS'18)

Otreya“ (LT)

Pop rock muzikos atlikėja ir dainų kūrėja. Mergina keletą kartų dalyvavo „Eurovizijos“ atrankose – paskutinį kartą joje su grupe pasirodė 2016 m. ir atliko dainą „Last Two Weeks“. „Otreya“ jau yra pasirodžiusi „Galapagų“ muzikos festivalyje, „Baikerių naktyse“, grojo Gatvės muzikos dienose. Šiuo metu ji intensyviai dirba įrašų studijoje, ruošia naujus kūrinius – vienas jų, bendras švedų, graikų ir lietuvių darbas – daina „Pretty Little Liar“, pasirodęs 2018 m. pradžioje.

VIDEO: Otreya - D.O.N.E. (Muzikos inkubatorius NOVUS'18)

„Celsijus“ (LT)

Lietuvių grupė „Celsijus“ susibūrė kiek daugiau nei prieš metus, kai debiutavo „FiDi“ renginio metu. Šiemet jie ne tik dalyvavo, bet ir pelnė publikos simpatijas bei ketvirtąją vietą „Garažo“ konkurse. Taip pat savo kūrybą jau spėjo pristatyti laisvų žmonių festivalyje „Magic Gathering“. Pasak grupės, „Novus“ jie taip pat tikisi paskleisti alternatyvaus funk'o bangas.

VIDEO: Celsijus - Drive Me High (Muzikos inkubatorius NOVUS'18)

Muzikos inkubatoriaus „Novus“ finalą nugalėjusios grupės lauks pavydėtinas prizų fondas.

„Muzikinis cechas“ įsteigs pagrindinį prizą – padovanos vaizdo klipą ir dainos įrašą.

Atlikėjų vadybos agentūra „Tilto namai“ vienai grupių suteiks komunikacijos ir vadybos paslaugas pasirinktam projektui ar koncertui, o „Square“ filmavimo komanda padovanos vaizdo klipą.

Konkurso geriausiesiems taip pat atiteks galimybė pasirodyti muzikos festivalyje „Loftas Fest“, ypatingi rėmėjų „Converese“, „Caffeine“, „LRT“, „Menų spaustuvės“, „Vaga“ knygynų prizai.

Įdomiausios grupės bus kviečiamos apšildyti „Lofte“ pasirodysiančias muzikos žvaigždes, trys geriausios pasirodys bendrame koncerte „Vasaros terasoje“ Vilniuje, taip pat visos konkurso grupės turės galimybę groti Palangos „LRT Opus“ scenoje „I love Palanga“ vasaros sesijoje.

Konkurse dalyvaujančias grupes jau trečius metus pristato „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius.

Muzikinės „Novus“ kovos vyksta kiekvieną antradienį iki pat liepos 31-osios menų fabriko „Loftas“ kieme įsikūrusioje „LRT Opus terasoje“. Koncertai klausytojams yra nemokami.

Daugiau informacijos – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius