-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 30

„Baltic Balkan“ savo penkerių metų jubiliejų pažymės pasirodymu kultiniame festivalyje „Sziget“ Budapešte

Penktąjį gimtadienį geriausiais alternatyviais Lietuvos didžėjais „T.Ė.T.Ė“ apdovanojimuose pripažinti „Baltic Balkan“ sutiks ypatingai – rugpjūčio 9–10 d. jie uždarys kultinio Vengrijos festivalio „Sziget“ programą „Yen Raki Roma Tent“ scenoje.
„Baltic Balkan“
„Baltic Balkan“

„Sziget“ – tai didžiausias vidurio Europos muzikos ir kultūros festivalis, kiekvienais metais pritraukiantis beveik 400 000 žmonių iš daugiau nei 60 šalių ir vykstantis pačiame Budapešto centre, Óbudai saloje. Pagrindinės festivalio žvaigždės šiais metais – „Blur“, „Nick Cave & The Bad Seeds“, „Editors“, „Franz Ferdinand“. Į sceną lips ir daugelis kitų gerai žinomų atlikėjų.

Balkanų ir romų muzikos sintezę kuriančioje ir daugiau nei tūkstantį klausytojų talpinančioje „Yen Raki Roma Tent“ scenoje kartu su lietuvaičiais pasirodys ir pašėlę vengrai „Vojasa“ bei „Roma Hungaricum“, „Balogh Kálmán and the Gipsy Cimbalom Band“, čekai „Terne Čhave“, bulgarai „Balkan Khans“ ir iš pačios Serbijos širdies atvykę „Slobodan Salijevic Orkestar“. 

„Kam prieš penkerius metus sakėme, kad geriausias šokių receptas – uždeganti Balkanų muzika ir truputis šaltos rakijos, visi tik kraipė galvą ir žiūrėjo kaip į trenktus. Balkanai tada Lietuvoje reiškė Jugoslavijos krepšinio komandą, kuri prieš daugelį metų apgavo Sabonį ir Marčiulionį. Bet jei kas mums būtų išpranašavęs, kad apkeliausime pusę Europos, būsime pakviesti į „Sziget“, o Vilniuje mūsų rengiamame „Balkanaktyje“ koncertuos pats šio stiliaus įkvėpėjas ir karalius Shantel, taip pat būtume pasukioję pirštą prie smilkinio“, – prisipažįsta „Baltic Balkan“ entuziastai.

Kelio pradžia – festivalyje „B2Gether“

Pirmą kartą trys vyrukai prie didžėjų pultų su jugoslaviškos muzikos įrašais stojo viename pirmųjų festivalių „B2Gether“, vienoje mažiausių palapinių „Ore.lt“ 2008-aisiais metais. Paskui keliavo kvietimai ir į kitus, muzikos ir kino, festivalius bei renginius. Vyrukai patys Lietuvos miestuose pradėjo organizuoti vakarėlių serijas „Baltic Balkan Bang“, „Balkan Caravan“ ir „Balkanaktis“ su kviestiniais svečiais iš užsienio. Be to, jie prisideda rengiant kasmetinį festivalį „Terno Vilna“, vykstantį romų taboro apylinkėse.

Per penkerius metus legendos apie „Baltic Balkan“ pasirodymus pasklido ir už Lietuvos ribų – jie lankėsi Liepojoje, Rygoje, Taline, Krokuvoje, Minske, Niurnberge, Frankfurte, Šoprone, Vysbadene, Kopenhagoje, Helsinkyje, Paryžiuje, Amiense, Londone, Friburge, Ženevoje ir Osle. Tikra „vyšnia ant torto“ tapo kvietimas atidaryti Prištinos kino festivalį Kosove! 

Ateitis – projektai su gyvai grojančiais muzikantais

Nuo pat pradžių „Baltic Balkan“ „džemavo“ su gyvai grojančiais muzikantais, o geriausiai pavyko su „radical ethno“ stiliaus orkestru „Banda Dzeta“ iš Vilniaus rengtas projektas. Abu kolektyvai kartu įrašė mini albumą „Katapulta“, kurį išleido Suomijos pasaulinės muzikos įrašų kompanija „Maasto records“. Dabar didžėjai ruošia naują projektą, pasirodisiantį rudenį! „Tai bus tikras sprogimas Lietuvos muzikos padangėje“, – nesikuklino atlikėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius