Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 04

Birželį į festivalio „Kilkim žaibu“ sceną lips „požemių muzikos“ pradininkas „Mortiis“

Festivalyje „Kilkim žaibu“, kuris vyks birželio 28-30 dieną Varniuose, išskirtinį pasirodymą surengs Norvegijos požeminio pasaulio muzikos pradininkas ir ekspertas „Mortiis“.
„Mortiis“
„Mortiis“ / Projekto partnerio nuotr.
Anna Hulth/ Projekto partnerio nuotr./„Mortiis“
Anna Hulth/ Projekto partnerio nuotr./„Mortiis“

„Mortiis“ yra ilgai gyvuojantis menininkas su daug įvairių veidų. Metalo gerbėjams jis visada pirmiausia bus black metal legendų „Emperor“ bosistas, įrašęs su jais pirmąjį EP ir splitą su „Enslaved“. Pasak „Mortiis“ (arba Håvard Ellefsen), tuomet jis pajautė jog „Emperor“ stokojo stipraus magijos arba okultizmo elemento, kas ir vedė prie kito jo evoliucijos žingsnio, dabar jau puikiai atpažįstamo demoniško solo įvaizdžio.

Ambient/darkwave fanams, jis visada bus „tamsios požemių muzikos“ pionierius. Kalbame ne tik apie jo darbus su „Mortiis“, tačiau ir su „Vond“, „Fata Morgana“ ir „Cintecele Diavolui“. Šis jo karjeros laikotarpis dažnai žinomas kaip „Era I“.

Kaip visad besikeičiantis chameleonas, „Mortiis“ į naują tūkstantmetį įžygiavo sukūręs vienus geriausių „Goth Electropop“ kūrinių (pagalvokite vien apie hitą „Parasite God“ iš „The Smell of Rain“), toliau kūrė stiprų industrinį metalą. Jo dainos visuomet buvo persmelktos įniršiu, sumišimu, perkreipta elektronika, purvinomis gitarų partijomis ir aršiu, lyg kankynių paveiktas, vokalu.

VIDEO: Mortiis - Demons are Back

„Mortiis“ pats vienas pastatė visą „paralelinio pasaulio“ idėją pateikdamas viską per savo herojų ir atmosferinę, klaikią požemių muziką. „Kilkim Žaibu“ scenoje ir dar kelių kruopščiai atrinktų pasirodymų aplink pasaulį metu Håvard Ellefsen pasiūlys unikalią galimybę vėl aplankyti tamsiausius 90-uosius: „Mortiis“ pristatys gyvą klasikiniu tapusio „Cold Meat Industry“ išleisto albumo „Ånden Som Gjorde Opprør“ (Siela, kuri maištavo) reinterpretaciją. Šiuo metu „Era I“ kūryba yra perleidžiama, todėl ir išgirsime būtent šią muziką.

„Mortiis“ teigia: „Aš ne tik noriu įrašyti albumą tokį, koks jis buvo 1994-aisiais, tačiau ir atrasti bei iškelti viską į šios dienos šviesą, išlaikydamas atmosferą bei originalų skambesį“.

Šio pasirodymo garbei, „Mortiis“ siūlo parsisiųsti „Ånden Som Gjorde Opprør“ nemokamai.

Festivalis „Kilkim Žaibu“ ruošia dar ne vieną intriguojančią naujieną ir siūlo neprarasti budrumo bei sekti festivalio naujienas renginio svetainėje.

VIDEO: Mortiis - Ånden som gjorde opprør - 1994 - [Full Album]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius