Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 16

„Daft Punk“ fiasko: kodėl dėl prancūzų atsisakymo dalyvauti humoro laidoje kalta MTV?

Praėjusią savaitę JAV komikas Stephenas Colbert'as sukėlė nemažą audrą muzikos pasaulyje. Jis leido akies krašteliu žvilgtelėti į muzikos pasaulio užkulisius ir papasakojo, kaip, įsikišus MTV, pasirodymą jo laidoje atšaukė prancūzai „Daft Punk“.
Stephenas Colbert'as ir Daft Punk
Stephenas Colbert'as ir Daft Punk / „Scanpix“ nuotr.

S.Colbert'as tuomet sukosi iš situacijos ir žiūrovams pristatė žvaigždžių pilną vaizdo klipą pagal bene populiariausią šios vasaros hitą „Get Lucky“. Komikas taip pat paaiškino, kad grupė savo pasirodymą atšaukė likus vos parai iki laidos filmavimo. Jų atstovai tuomet argumentavo, kad MTV uždraudė prancūzams filmuotis laidose, nes kitą mėnesį jie bus MTV muzikos klipų apdovanojimų ceremonijos siurprizas.

S.Colbert'as ne tik atskleidė kruopščiai MTV saugotą paslaptį apie netikėtą prancūzų pasirodymą jų apdovanojimų ceremonijoje, tačiau ir nesidrovėjo parodyti asmeninių laiškų, kuriuos jis teigė gavęs iš MTV vadovo Vano Tofflerio.

Kadras iš filmuotos medžiagos/Ištrauka iš Vano Tofflerio laiško
Kadras iš filmuotos medžiagos/Ištrauka iš Vano Tofflerio laiško

Po tokios laidos žiniasklaidoje pasipylė spėlionės, ar S.Colbert'as tikrai stojo prieš MTV – juk ir MTV, ir „Comedy Central“ kanalas, kuriame laidą kuria komikas, priklauso tai pačiai grupei.

Jau kitoje savo laidoje S.Colbert'as pasišaipė iš tokių kalbų, o šią savaitę atskleidė ir daugiau detalių apie taip ir neįvykusį „Daft Punk“ vizitą.

Interviu žurnalistui Paului Mecurio S.Colbert'as pasakojo, kad jo komanda visą mėnesį planavo būsimą laidą su karščiausia šios vasaros grupe. Tokio įnirtingo pasiruošimo priežastis – įmantrios „Daft Punk“ sąlygos. Prancūzai atsisakė ne tik atlikti dainą laidoje, tačiau net ir apskritai ištarti bent žodį. Pateikę tokias sąlygas grupės atstovai dar kartą pasiteiravo – gal komikas nori atšaukti jų dalyvavimą laidoje. Tačiau S.Colbert'as nusprendė, kad tai bus įdomus iššūkis.

JAV laidų vedėjas atskleidė, kad viena iš idėjų buvo šešių minučių ilgio S.Colbert'o monologas, o „Daft Punk“ nariai tiesiog stovėtų šalia ir linksėtų galvomis.

Laidos komanda, apžaisdama grupės reikalavimus, taip pat pasirengė vaizdo klipą, kuriame S.Colbert'as su tokiomis žvaigždėmis kaip Mattas Damonas ar Hugh'as Laurie šoka pagal „Get Lucky“.

VIDEO: Stepheno Colbert'o šokis pagal „Get Lucky“

Visgi, anot komiko, grupės atstovams toks vaizdo klipas ne itin patiko.

„Daft Punk“ atstovai paaiškino, kad MTV iškėlė sąlygą – artėjant MTV muzikos klipų apdovanojimams grupė negali pasirodyti kitose JAV televizijos laidose.

Kita idėja buvo į laidą pasikviesti grupės vadybininką Paulą Hahną ir jį paerzinti apie „Daft Punk“ atsisakymą atlikti dainą.

„Norėčiau, kad būčiau galėjęs taip pajuokauti, – pasakojo S.Colbert'as. – Būtų buvę taip: “Paulai, ar galiu tavęs paklausti – kaip aš galiu žinoti, kad tuose robotų kostiumuose apskritai yra jie?„ Ir jis tuomet atsakytų: “Stephenai, jeigu iš tikrųjų ten būtų ne jie, jie atliktų dainą.“

Tačiau tik vieno scenarijaus daliai buvo lemta išsipildyti. Likus vos dienai iki grupės atvykimo į filmavimą, S.Colbertas sulaukė blogų žinių – „Daft Punk“ nežada iš Paryžiaus atskristi į Niujorką, nors jiems bilietus ir nupirko televizijos kanalas. Prancūzų atstovai paaiškino, kad MTV iškėlė sąlygą – artėjant MTV muzikos klipų apdovanojimams grupė negali pasirodyti kitose JAV televizijos laidose.

S.Colbert'as pasakojo, kad jis buvo tikras, jog ši nemaloni situacija išsispręs, tačiau likus mažai laiko paaiškėjo, kad jis nebeturi pagrindinių savo laidos svečių.

„Galų gale, sakyčiau, kad suprantu, jog MTV turi savas taisykles, ir “Daft Punk„ yra didelis ir svarbus dalykas, tačiau aš esu vyrukas, kuris buvo visiškai apmautas, ir kuris neturėjo laidos tądien“, – kalbėjo S.Colbertas.

Tačiau visgi laida sulaukė didelio pasisekimo. S.Colbert'as jos metu ne tik papasakojo visą užkulisinę istoriją apie neįvykusį „Daft Punk“ pasirodymą, tačiau joje pasirodė kito vasaros hito – „Blurred Lines“ – atlikėjas Robinas Thicke'as (tiesa, jo pasirodymas buvo įrašytas anksčiau).

Klausykite visą P.Mecurio pokalbį su S.Colbert'u:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius