-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 31

Dainininkės Nino Katamadze muzika – skiepai nuo skepticizmo

Fenomenalios sėkmės pasaulyje sulaukusi gruzinų atlikėja Nino Katamadze vos uždainavusi pavergia ištisas gerbėjų sales. Išskirtiniu jos talentu Lietuvos publika pasimėgauti galės jau kitą savaitę, vasario 7-ąją, Vilniaus kongresų rūmuose. Unikaliu talentu praminta gruzinė pasirodymų metu dovanoja persimaišiusių džiazo, roko, lounge ir etnografinės muzikos stilių rinkinį. Vos ketverių uždainavusi N.Katamadze per šiandien rengiamus koncertus ištikimiems gerbėjams sukelia tikrą emocijų audrą.
Nino Katamadze
Nino Katamadze / CLINIC 212 nuotr.

Viešnagės metu iš Gruzijos, Adžarijos, kilusi atlikėja drauge su grupe „Insight“ gerbėjams pristatys naujausią savo albumą, kaip atlikėjai jau įprasta, pavadintą spalvos vardu. Šįsyk  žalią - „Green“. Kaip yra sakiusi 39-erių dainininkė, jos sėkmės priežastis – kartu su muzika klausytojams atiduodamas pačios vidus.

„Atradau save muzikoje, nes galiu dainuoti, groti, pasirodyti koncertuose ir taip perteikti žmonėms dalelę savęs“, – kaip teigia amerikiečių žiniasklaida, šie N.Katamadze žodžiai puikiai reziumuoja jos šlovės paslaptį.

Vilniuje jau viešėjusi gruzinė lietuvių buvo šiltai sutikta ir čionykštę publiką privertė pajusti tikrą euforiją. Kai kurie klausytojai net nemokėdami dainų tekstų stengėsi dainuoti drauge ar bent niūniuoti ir kuo giliau įsileisti užburiančios gruzinės muzikos ritmus. Praėjusį kartą nulipusi nuo scenos ir įsimaišiusi į koncerto svečių gretas koncerto metu N.Katamadze paliko ne tik puikios muzikantės, atlikėjos, bet ir nuoširdžios, dvasingos moters įspūdį.

Gydančios muzikos galia

Kaip rašoma oficialiame N.Katamadze tinklalapyje, šią gruzinų vokalistę „reikia ne suprasti, bet didelėmis dozėmis įkvėpti“. „Jos muzika - tai vienatvės priešnuodis, streso panacėja, tinktūra, gelbstinti nuo agresijos ir skiepai, padedantys nuo skepticizmo“, – rašo muzikos kritikai. Daugelio nuomone, geriausia gruzinų dainininkės koncertų reklama – po jų liekantis neapsakomas jausmas, išsivalymas, kurį pajusti publika nori vėl ir vėl.

N.Katamadze ir grupės „Insight“ kūryboje susilieja originalios kompozicijos, kuriose mainosi gruzinų ir pasaulio muzikos motyvai, gilus ir jausmingas vokalas bei itin kokybiškos aranžuotės.

„Nino balsas, jos temperamentas, dainavimo maniera ir publiką užliejanti jausmų banga įsirėžia į atmintį kiekvienam jos klausytojui. Jos improvizacijos labai savitos, o naujam gyvenimui prikelti folkloro motyvai tarsi primena, kad senųjų kartų šaknų yra kiekviename kūrinyje“, – tvirtina grupės „Insight“ muzikantai. Šio kolektyvo ir N.Katamadze junginys yra vienas tų retų bendradarbiavimų, kuriems suvokti visame pasaulyje nereikia nė vieno vertėjo. Kalbos barjerams nepavaldžius muzikos žodžius supranta kiekvienas. Todėl ši dainininkė prisipažįsta nedainuojanti žodžių – ji dainuoja jausmus.

Įsimintinas Nino Katamadze ir grupės „Insight“ koncertas Vilniaus kongresų rūmuose vyks jau kitą antradienį, vasario 7-ąją.

VIDEO: Nino Katamadze & Insight - Vaja (TV Rain)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius