-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 05

Daugiabalsio a cappella dainavimo gerbėjams – festivalis „Iš sidabro šulinių“

Gruodžio 8–9 d. (šeštadienį ir sekmadienį) Lietuvos vaikų ir jaunimo centre (Konstitucijos pr. 25, Vilnius) vyks II respublikinis jaunimo vokalinės muzikos festivalis „Iš sidabro šulinių“. Tai vienintelis daugiabalsei vokalinei muzikai ir a cappella dainavimui skirtas renginys Lietuvoje, apimantis beveik visus muzikinius žanrus nuo autentiškos ar aranžuotos liaudies muzikos iki sakralinės muzikos ar džiazo.

Festivalio koncertai atviri ir nemokami.

Pirmąją festivalio dieną, šeštadienį, 11.00–16.00 val. scenoje pasirodys  vaikų ir jaunimo (9–29 m.) vokaliniai ansambliai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Josvainių, Onuškio ir Utenos. Dalyviai varžysis klasikinės ir sakralinės muzikos, pop ir džiazinės muzikos bei folkloro rungtyse, skirtingo amžiaus kategorijose. Kiekvienas kolektyvas pristatys 15 min. trukmės programas – daugiabalsius kūrinius ir bent vieną iš jų atliks a cappella, tai yra be muzikinio pritarimo.

Dalyvių pasirodymus vertins vokalinio ansamblio „Balsai“ vadovas, choro „Jauna muzika“ chormeisteris ir dirigentas Egidijus Kaveckas, kompozitorius ir chorvedys Donatas Zakaras, Kauno mišraus choro „Kamertonas“ meno vadovas ir dirigentas bei vokalinio ansamblio „Acusto“ vadovas Kęstutis Jakeliūnas, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro Balso studijos vadovė Aušra Norvilaitė, festivalio „Iš sidabro šulinių“ meno vadovė, LVJC vokalinės džiazo grupės „Kivi“ vadovė Danguolė Aukselienė .

Antrąją festivalio dieną, sekmadienį, 15.00–17.00 val. vyks finalinis festivalio laureatų apdovanojimų renginys, kuriame pasirodys festivalio svečiai – vokalinis ansamblis „Balsai“ (vad. Egidijus Kaveckas) ir šeimininkai – LVJC vokalinė džiazo grupė „Kivi“ (vad. Danguolė Aukselienė), iškovojusi dešimtis pergalių Europos ir Pasaulio muzikiniuose konkursuose ir triskart laimėjusi olimpinius aukso medalius pasaulinėse chorų olimpiadose: 2006 m. Ksiamene (Kinija), 2008 m. Grace (Austrija) ir 2012 m. Sinsinatyje (JAV).

Pasak festivalio sumanytojos, LVJC renginių ir projektų organizatorės Jolantos Markevičienės, „profesionalių vokalinių ansamblių Lietuvoje nėra daug, todėl jaunųjų šalies vokalo meistrų pasirodymai „Iš sidabro šulinių“ scenoje turėtų tapti tikra švente daugiabalsio a cappella dainavimo mėgėjams. Ypatingo meistriškumo, susiklausymo ir susidainavimo reikalaujantis akapelinis atlikimas  atskleidžia visas žmogaus balso galimybes, tikrąjį balsų skambesio ir dermės grožį. Todėl tikimasi, kad šis festivalis sudarys sąlygas vaikų ir jaunimo vokalinių ansamblių profesionalumo augimui, naujų kolektyvų atsiradimui, vokalinio žanro vystymui ir plėtojimui“, – pasakoja J. Markevičienė.

Festivalį organizuoja Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, festivalį remia Kultūros rėmimo fondas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius