-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 16

Debiutinis grupės „Pievos“ vaizdo klipas filmuotas ir ore, ir po vandeniu

Folkroko grupė „Pievos“ pristato savo pirmąjį vaizdo klipą „Dūno upė“, iliustruojantį albumą „Paprastas pasaulis“, išleistą baltiškos muzikos leidyklos „Dangus“. Debiutinis vaizdo kūrinys buvo nufilmuotas plačiose Rokiškio apylinkėse – ore, po vandeniu, auštant ir temstant – ir tapo įsimintinu nuotykiu „Pievos“ kūrybiniame kelyje.
Grupė „Pievos“
Grupė „Pievos“ / Grupės archyvo nuotr.
Temos: 2 Upė „Pievos“

„Gamta krėtė išdaigas – lijo, žaibavo, griaudė perkūnas ir buvo visko – juokų, ašarų, pykčių, peršalimo, net sudaužytų automobilių“, – prisimena „Pievų“ nariai, pristatydami rezultatą žiūrovų teismui.

Nemenku iššūkiu tapusį filmavimą sumanė ir įgyvendino režisierė Tatjana Tišina, padedama iš oro filmuojančios „SkyCam“ komandos. Gaudydama miglą ir mistiškiausią saulės apšvietimą, filmavimo grupė praleido beveik tris bemieges naktis iš eilės, daugiausia dirbdama anksti ryte ir vėlai vakare. Iš Rokiškio kilusios „Pievos“ kadruose subtiliai įamžino savo krašto apylinkes – Jūžinto ežerą, Rokiškio aerodromą bei Onuškio dvarą.

Didelis entuziazmas tuo pačiu neatstojo vaizdo klipų kūrimo patirties, tačiau „Pievų“ kolektyvas, vienijantis penketą muzikantų bei būrį draugų, užsispyrė viską įgyvendinti savo jėgomis ir labai kruopščiai. Dėl to beveik metus užtruko klipo „Dūno upė“ montavimas, kuris buvo pabaigtas Londone vaizdo menus studijuojančio muzikanto Justino Vabuolo.

Scenarijuje nelengva buvo sutalpinti dainos ir albumo atmosferą – roko smarkumą, folkloro gelmę ir poezijos begalybę. Albumas „Paprastas pasaulis“ – itin spalvingas ir ekspresyvus, talpinantis net penkiolika dainų, sudėtų iš žymių lietuvių poetų tekstų ir senojo folkloro. „Pievų“ kūriniuose galima išgirsti visą stilių įvairovę – nuo švelnių baladžių iki griežtų elektrinių gitarų, mistiškų sutartinių ir jausmingų bliuzo elementų.

„Šis video klipas – ne tik vaizdo medžiaga vienai iš albumo dainų – tai ir nuotykis, kuris grupės nariams ir visai dirbusiai komandai, manau, ilgam liks kaip malonus prisiminimas“, – prisipažino „Pievų“ gitaristas Kostas Kriaučiūnas, kartu su grupe vildamasis, kad klipas palies ir žiūrovų vaizduotę.

Mėnesio pabaigoje, rugpjūčio 26-28 dienomis, „Pievos“ bus viena pagrindinių Lietuvos grupių tradiciniame post-folkloro festivalyje „Mėnuo Juodaragis“. Kolektyvas keletą kūrinių atliks su sutartinių giedotojomis iš ansamblio „Gastauta“, scenoje nuskambės ir ypatingai aranžuota „Dūno upė“.

VIDEO: pievos - dūno upė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius