-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 27

Debiutinis „Palms“ albumas – vienas laukiamiausių alternatyviosios muzikos įvykių šiemet

Šių metų pradžioje melomanai pagaliau išgirdo pirmuosius „Palms“ garsus, kurie patvirtino, kad šio kolektyvo egzistavimas yra ne gandas ir ne melas.
„Palms“
„Palms“ / Travis Shinn nuotr.

„Palms“ sukėlė muzikos kritikų ir gerbėjų susidomėjimo laviną dar gerokai iki paleidžiant į internetą pirmuosius įrašus.

Tą dėmesį kaitino faktas, jog „Palms“ sudaro buvę post-metal milžinų „Isis“ nariai Jeffas Caxide (bosinė gitara), Aaronas Harrisas (būgnai) ir Bryantas Cliffordas Meyeris (gitara) bei esamas alternatyvaus roko milžinų „Deftones“ ir elektronikos projektų „Team Sleep“ ir „Crosses“ vokalistas Chino Moreno.

Vasarį po internetą pasklido kūrinio „Tropics“ demo įrašas, o gegužės pradžioje – jau albumui paruoštas „Patagonia“. Tuo pat metu paskelbta, kad debiutinis „Palms“ albumas išeis 2013 m. birželio 25 d. Ir šis albumas – neabejotinai vienas laukiamiausių alternatyviosios muzikos įvykių šiemet.

VIDEO: Palms | Tropics (Unmastered Version)

Šiek tiek informacijos apie ankstesniąją „Palms“ narių veiklą: „Isis“ – ikoninė grupė, nutraukusi savo veiklą 2010 m., vienas svarbiausių vardų post-metal srityje.

Post-metal – muzikos krypčių, derinančių postroko, sunkiojo metalo ir shoegaze muzikos elementus, visuma. Dar vadinamas „atmosferiniu metalu“ arba „shoegaze metalu“.

„Isis“ gerokai praplėtė estetines sunkiosios muzikos ribas, propagavo ilgas kompozicijas, dažniausiai paremtas vieno motyvo plėtote arba kartojimusi. Priešingai nei dauguma postroko grupių, turėjo agresyvų, hardcore stiliaus vokalą.

Nuolat ieškojo naujų kūrinio struktūros, skambesio, vokalo galimybių. Yra groję drauge su tokiomis grupėmis kaip „Tool“, „Melvins“, „Mogwai“, „Cave In“. Padarė įtaką tolesnei šios srities muzikos raidai – grupėms „Cult of Luna“, „Pelican“, „Rosetta“, „Russian Circles“ ir kt.

Savo ruožtu Chino Moreno išgarsėjo kaip turintis vieną unikaliausių balso tembrų alternatyvaus roko vokalistas. Be „Deftones“, kurie jungia sunkiojo roko, eksperimentinio metalo ir elektronikos bruožus, Chino yra prisidėjęs prie aibės kitų atlikėjų įrašų, pats įkūrė du gretutinius projektus.

Apie 2000-uosius metus Chino su bičiuliais DJ Crook ir Toddu Wilkinsonu subūrė kolektyvą „Team Sleep“. 2005 m. išėjo kol kas vienintelis jų albumas. „Team Sleep“ savo kūryboje derino dream pop, trip hop, shoegaze ir elektronikos elementus. Kol kas grupės veikla pristabdyta.

Vėliau, 2011-aisiais metais Chino su Shaunu Lopezu ir Scottu Chucku įkūrė „Crosses“. Tai taip pat elektroninės, bet sunkesnės, muzikos – dažnai įvardijamos kaip witch house, t. y. okultinio pobūdžio house muzikos – projektas. Išleisti du EP, atitinkamai, 2011 ir 2012 m.

Kiekvienas, domėjęsis arba „Isis“, arba Chino Moreno kūryba, žino, kad jiems neįdomu stovėti vietoje: jie yra smalsūs tyrinėtojai, nepraleidžiantys progos leistis į naujas, daug žadančias keliones.

 

„Palms“ terpės internete:

http://palmsband.com/

https://www.facebook.com/palmsband

http://instagram.com/palmsband

Grupės archyvo nuotr./Palms
Grupės archyvo nuotr./„Palms“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius