Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 03

Delfinams patinka „Radiohead“

Delfinai jau seniai laikomi vienais protingiausių gyvūnų. Dabar nustatyta, kad jie turi ir muzikinį skonį – delfinai, gyvenantys „Siegfried & Roy’s Secret Garden“ ir „Mirage Hotel“ Las Vegase pamėgo „Radiohead“ ir sitaro muziką.
Delfinams patinka „Radiohead“
Delfinams patinka „Radiohead“ / „Scanpix“ nuotr.

Gyvūnais abiejuose delfinariumuose rūpinamasi ypatingai – su jais net rengiami jogos užsiėmai. Ir instruktoriai teigia, kad geriausiai delfinai reaguoja į britų rokerių „Radiohead“ dainas, o ypač – į „Lotus Flower“. „Kai tik šią dainą paleidžiu, jie iškart priplaukia prie langų, o jų judesiai tampa sklandesni, draugiškesni. Jiems iškart pasidaro įdomu, kas vyksta jogos kambaryje už langų 0 delfinai trinasi į stiklus, sienas, kitaip rodo susidomėjimą. Aš sakyčiau, kad jie būna laimingi“, – pasakojo jogos instruktorė Willow Withy.

Muzika per pamokas leidžiama tik jogos kambaryje, tačiau per stiklus delfinai jaučia grasų vibracijas. Anot instruktorės, jie neturi puikios klausos, tačiau pasaulį pažįsta per sonarinį rezonansą.

Pamačiusi, kad delfinai puikiai reaguoja į „Radiohead“, W.Withy jiems leido šimtus kitų grupių įrašų – pradedant „Pink Floyd“ ir baigiant „Sigur Ros“. Panašiai kaip į britų rokerius delfinai sureagavo tik į sitario (styginio muzikos instrumento) garsus.

Instruktorė pasakoja, kad beklausydami mėgstamos muzikos delfinai net bando mėgdžioti jos daromus judesius.

Mokslininkė Tori Cullins teigia, kad paprastai delfinai gerai reaguoja ir į dainininkę Enya, roko muzika jiems kelia stresą, klasikinė ir country – padeda atsipalaiduoti, o blogiausiai jie reaguoja į džiazą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius