-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 26

Džiazo dienos proga – ypatingas Liudo Mockūno ir Davido Stackenäs pasirodymas

Gegužės 3 d. 19 val. Rūdninkų knygynas (Rūdninkų g. 20, Vilnius) kviečia į specialiai Tarptautinės džiazo dienos proga rengiamą koncertą, kuriame susitiks Lietuvos improvizacinės scenos galiūnas Liudas Mockūnas (saksofonai) ir ypatingas svečias iš Švedijos – gitaros virtuozas Davidas Stackenäs.
Džiazo dienos proga – ypatingas Liudo Mockūno ir Davido Stackenäs pasirodymas
Džiazo dienos proga – ypatingas Liudo Mockūno ir Davido Stackenäs pasirodymas

Duetas muzikos gurmanams koncerto metu žada ekspresyvias laisvojo džiazo improvizacijas. Gitaros ir saksofono garsus derinantys muzikantai meistriškai pateiks dar niekur negirdėtą džiazo eksperimentą jaukioje knygyno aplinkoje. Kada paskutinį kartą koncerto metu buvote taip arti atlikėjų, kad matytumėte kiekvieną suvirpančią veido raukšlelę ir muzikantus apglėbusias emocijas?

Lyriką su ekspresionizmu maišančio saksofono virtuozo Liudo Mockūno kūryba apibūdinama kaip nenuspėjama bei energizuojanti.

Lyriką su ekspresionizmu maišančio saksofono virtuozo Liudo Mockūno kūryba apibūdinama kaip nenuspėjama bei energizuojanti. Klausytojai gali mėgautis savitu šio muzikanto stiliumi, nes grodamas L. Mockūnas supina džiazą su šiuolaikine akademine muzika. Saksofonininkas muzikuoja ir su tarptautiniais scenos grandais, tokiais kaip Marc Ducret, Barry Guy, Mats Gustafsson bei daugeliu kitų, taip pat pats inicijuoja įvairius tarptautinius muzikinius projektus.

Iš Švedijos kilęs gitaros virtuozas David Stackenäs šiuo metu tituluojamas kaip vienas perspektyviausių improvizacinės bei džiazo muzikos atstovų šalyje. Baigęs Karališkąją Stokholmo muzikos akademiją, D. Stackenäs metų metus tobulino unikalią grojimo gitara techniką. Naudodamas plačią garsų ir atlikimo stilistikos paletę, menininkas kuria muziką, sklidiną poezijos ir fantazijų.

Gitaristas rengia solo pasirodymus bei dalyvauja įvairiuose projektuose su kitais muzikantais Europoje, JAV, Japonijoje, Viduriniuosiuose Rytuose. Nuo 2000-ųjų D. Stackenäs prisidėjo net prie 40-ies albumų įrašų. Per savo muzikavimo istoriją, D. Stackenäs grojo su Evan Parker, Barry Guy, Lina Nyberg, Sofia Jernberg ir daugybe kitų ryškių džiazo atlikėjų.

DĖMESIO – būtina registracija el. paštu info@rudninkuknygynas.lt arba tel. (+370 5) 2610266. Bilieto kaina – 11,99 €.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius