Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 13

Elektroninė operos fantazija „XYZ“ – su naujais atlikėjais, naujais kostiumais ir nauju repertuaru

Spalio 20–23 dienomis trijuose miestuose įvyks atsinaujinusi elektroninė operos fantazija „XYZ“. „Bohemiečiai“ pažada, kad elektroninė opera bus visai kitokia – su naujais solistais, kostiumais, dekoracijomis ir kitokiu repertuaru.
Konferencijos akimirka
Konferencijos akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Buvęs kino teatras „Lietuva“
Buvęs kino teatras „Lietuva“ vėl atgis operos metu

Prie gausios solistų trupės – Asmik Grigorian, Laurynos Bendžiūnaitės, Laimono Pautieniaus, Joanos Gedmintaitės, Rafailo Karpio, Jeronimo Miliaus, Audriaus Rubežiaus ir Dainiaus Stumbro – prisijungia Lietuvos operos primadona Sigutė Stonytė bei dramatinis tenoras Vaidas Vyšniauskas. Didžiulį indelį į elektroninę operos fantaziją „XYZ“ įneša elektroninės muzikos kūrėjai Mario Basanovas, Leonas Somovas, ir Few Nolder.

Operoje pati repertuarą pasirinkusi S.Stonytė tikina, kad ją prisijungti prie šios kompanijos pastūmėjo viso kolektyvo teigiama energija ir jaunatviškumas.

Iš Anglijos į Lietuvą sugrįžusi operos solistė L.Bendžiūnaitė tikina, kad antrąkart dalyvauti šioje operoje nėra lengviau. „Tai bus savęs išbandymas naujuose rakursuose“, – tikina dainininkė. Solistė džiaugiasi, kad elektroninė operos fantazija jai tapo dar viena proga sugrįžti į gimtuosius namus.

Prieš metus pirmą kartą nuskambėjusioje „XYZ“ operoje buvo tik 16 kūrinių, o dabartiniame jos variante sutalpintos net 36 žymiausios operų arijos ir duetai.

Mes niekada neturime repertuaro. Jei ansamblis „Take That“, Stingas, Madonna ar Lady Gaga paskelbė, kad važiuoja į naują muzikinį turą, tai niekas negalvoja, kad jie dainuos tą patį, kaip ir anksčiau.

„Kodėl žmonės galvoja, kad ši opera – repertuarinis spektaklis? Mes niekada neturime repertuaro. Jei ansamblis „Take That“, Stingas, Madonna ar Lady Gaga paskelbė, kad važiuoja į naują muzikinį turą, tai niekas negalvoja, kad jie dainuos tą patį, kaip ir anksčiau. Tai būtų kvaila“, – apie lankstų ir kintantį elektroninės operos turinį atsiliepė „bohemiečių“ siela, režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Operos kūrėjai patikino, kad joje šįkart žiūrovų laukia daug staigmenų. Viena didžiausių iš jų – siurprizas operos „Traviata“ gerbėjams – koncerte bus atliktas įspūdingas bendras duetų pasirodymas.

D.Ibelhauptaitė patikino, kad netrūks ir naujų reginių akims – operoje bus galima išvysti naujai interpretuotų, prieš dešimtmetį sukurtų dizainerio Juozo Statkevičiaus kostiumų ir naujų scenos dekoracijų.

Elektroninė operos fantazija „XYZ“ vyks spalio 20 d. Vilniuje, buvusiame kino teatre „Lietuva“, spalio 22 d. Kaune, „Pergalės“ bei spalio 23 d. Šiauliuose, „Šiaulių arenoje“.

Dar viena „bohemiečių“ naujovė – į „XYZ“ operą bilietus už 70 Lt ir daugiau įsigiję asmenys renginio metu bus apdovanoti nemokama geriausių 12 operos kūrinių kompaktine plokštele. Jos viešoje prekyboje nebus, todėl vieninteliu šansu gauti šios operos įrašus taps apsilankymas elektroninėje operos fantazijoje – įrašus bus galima nusipirkti koncerto metu.

D.Ibelhauptaitės iniciatyva pernai iš mirties buvo prikeltos buvusio kino teatro „Lietuva“ patalpos – sutvarkytos, paremontuotos. Tačiau šiandieninis vaizdas operos kūrėjams suspaudė širdį.

„Mums labai gaila, nes prieš metus čia buvo švaru. Šitame pastate vyksta kažkokie mistiniai dalykai. (...) Gaila, nes pastatas turėtų būti labiau naudojamas. Bet kitą ketvirtadienį čia bus švaru, šiukšlių nebebus“, – patikino D.Ibelhauptaitė, nužvelgdama aprašinėtas sienas ir aplinkui besimėtančias šiukšles. Šį penktadienį kino teatro patalpose, kaip ir prieš metus, bus rengiama talka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius