Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 30

Europos Komisijos tyrimas: muzikos piratavimas nedaro žalos legaliems pardavimams

Interneto piratavimas nedaro žalos legaliai įsigijamos muzikos pardavimams, paskelbė Europos Komisijos Jungtinis tyrimų centras.
„Piratavimo mokestis“ nelegalaus turinio internete platintojams suteiktų indulgenciją.
Ar piratavimas internete tikrai daro žalą? / 123rf nuotr.

Išvadose rašoma, kad dauguma muzikos, kuri buvo nelegaliai parsisiunčiama tyrime stebėtų asmenų, nebūtų buvusi įgyta legaliai net tada, jei nebūtų galimybės jos parsisiųsti nelegaliai. „Nors tai yra privačios nuosavybės teisių (autorių teisių) pažeidimas, vargiai padaroma daug žalos muzikos pardavimams“, – teigiama ataskaitoje.

Metus tyrus 16 tūkst. europiečių įpročius internete taip pat paskelbta, kad leidimas nemokamai pasiklausyti dainų internete (tokiose svetainėse kaip „Pandora“ ar „Spotify“) nedaug, bet visgi teigiamai paveikia muzikos pardavimus.

„Mūsų rezultatai rodo, kad kai 10 procentų padidėja apsilankymai legaliose svetainėse, kur galima klausytis muzikos legaliai ir nemokamai, 0,7 procentais padaugėja apsilankymų svetainėse, kur galima legaliai įsigyti dainas“, – rašoma tyrimo išvadose.

Tarptautinė Fonografijos Industrijos Asociacija pareiškė, kad EK tyrimų centro atliktas tyrimas turi daug spragų ir yra klaidinantis. „Rezultatai atrodo esantys atitrūkę nuo verslo realybės, – teigiama išplatintame pranešime. – Jeigu didelė muzikos siuntėjų dalis visiškai neperka muzikos (tačiau jos klausosi, kai kuriais atvejais – dideliais kiekiais), nėra logiška teigti, kad nelegalus elgesys skatina legalius pardavimus ar kad nedaro jokios žalos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius