-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 03 08

Evelina Sašenko, Vygantas ir Laurent Secco dovanos prancūziškų meilės baladžių vakarus „Je t‘aime“

Svaiginanti Prancūzijos dvasia, pavasario kvapas ir visur tvyrantis meilės jausmas. Šias nuotaikas jau kovo pabaigoje Klaipėdoje, Panevėžyje, Kaune ir Vilniuje pasiryžę paskleisti prancūziškų meilės baladžių vakaro „Je t‘aime“ atlikėjai. Kovo 29 – balandžio 1 dienomis žaismingas trio – autorinių baladžių atlikėjas Vygantas, Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovausianti Evelina Sašenko bei prancūzų dainininkas ir komikas Laurent Secco – įkaitins muzikos mėgėjų širdis.
Evelina Sašenko
Evelina Sašenko / VRP nuotr.
Temos: 1 Evelina Sašenko

Romantiškas projektas, kurio įspūdį sustiprins ir jam sukurtos vaizdo projekcijos, įtrauktas į Frankofonijos dienų programą, o koncertas Vilniuje taps jos baigiamuoju akcentu.

„Norime, kad jausmingas pavasario ir muzikos vėjas pabudintų kuo daugiau saulės ir šilumos išsiilgusių širdžių, todėl neatsitiktinai pasirinkome romantišką meilės temą. Smagu, jog šis koncertų turas sutapo su Frankofonijos dienomis, tad norėdami pakviesti kuo daugiau norinčių susipažinti su prancūziška kultūra, nusprendėme pasirodymus rengti keliuose miestuose“, – sako vakaro sumanytojas dainininkas ir režisierius Vygantas, Lietuvos publikai pažįstamas iš bardų festivalių, įvairių pasirodymų ir televizijos projektų.

Romantišką vakarą Vygantui padės kurti džiazo dainininkė, įvairių konkursų nugalėtoja E. Sašenko bei prancūzų atlikėjas L. Secco. Prancūziškos muzikos mėgėjų širdis kaitins ne tik jų atliekami kūriniai iš Dalida, Edith Piaf, Yves Montando, Jacques Brelio, Henri Salvadoro repertuaro, bet ir autorinės L. Secco bei Vyganto dainos prancūzų kalba.

„Vygantui pasiūlius prisijungti prie šio projekto, sutikau iš karto. Pavasarį norisi džiaugtis, mylėti, dainuoti. Tikiuosi, kad mus visus tris vienijanti meilė muzikai užkrės ir klausytojus, kurie koncertų metu pasijus lyg vienoje iš jaukių Paryžiaus kavinaičių“, – sako E. Sašenko, savo gerbėjus jau spėjusi papirkti neeiliniu balsu ir dainomis iš vienos garsiausių prancūzų dainininkių Edith Piaf repertuaro.

Vygantas ir E. Sašenko ant scenos susitinka ne pirmą kartą – 2009 m. pavasarį įvyko jų prancūziškos muzikos duetų premjera, o 2010–aisiais jie koncertavo Šv. Kotrynos bažnyčioje. Tuo tarpu su L. Secco Lietuvos muzikos mėgėjai turėjo progą susipažinti dainuojamosios poezijos festivalyje „Tai – aš“. Susitikimas su Vygantu uostamiesčio muzikos mėgėjams bus pirmasis.

Atlikėjams akompanuos žinomi gitaristai Tomas Varnagiris ir Audrius Piragis, ansamblio „Rendez-vous“, atliekančio Edith Piaf melodijas, akordeonistas Nerijus Bakula bei perspektyvus perkusininkas Martynas Lukoševičius. Renginiui dar daugiau žavesio suteiks Vido Drėgvos darbais paremtos vaizdo projekcijos.

Pirmasis koncertas vyks kovo 29 d. Klaipėdos koncertų salėje. Kovo 30 d. „Je t‘aime“ atkeliaus į Panevėžio bendruomenių rūmus, o laikinosios sostinės gyventojai romantiškai vakarą praleisti kviečiami kovo 31 d. Kauno lėlių teatre. Balandžio 1 d. Vilniaus mažajame teatre meilės baladžių vakaras vainikuos Frankofonijos dienų festivalį. Koncertų pradžia – 19 val. Bilietais prekiauja www.bilietai.lt, kaina – nuo 28 litų..

Koncertų „Je t‘aime“ programa:

Kovo 29 d. 19 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šiaulių g. 36, Klaipėda);

Kovo 30 d. 19 val. Panevėžio bendruomenių rūmuose (Kranto g. 28, Panevėžys);

Kovo 31 d. 19 val. Kauno lėlių teatre (Laisvės al. 87a, Kaunas);

Balandžio 1 d. 19 val. Vilniaus mažajame teatre (Gedimino pr. 22, Vilnius)..

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius