Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 04

„Ewert and the two dragons“: broliai iš šiaurės Vilniui dovanojo nepamirštamą vakarą

Europoje jie jau vadinami Baltijos pasididžiavimu. Susišlavę tiek apdovanojimų, apie kuriuos net pasvajoti dauguma nedrįsta. Ir štai jie pirmą kartą Vilniuje, galbūt per daug nesitikintys gausaus broliukų palaikymo, nes ką Lietuvoje išties reiškia pavadinimas „Ewert and the two dragons“? Pasirodo, reiškia daug. Net pats grupės vokalistas Ewert‘as Sundja prisipažino, kad to nesitikėjo. Erdvią Lofto salę užpildė gausus būrys gerbėjų, o garsiausi grupės hitai aidėjo ne tik iš Ewerto, bet ir iš žiūrovų lūpų.
„Ewert and The Two Dragons“ (Estija)
„Ewert and The Two Dragons“ (Estija) / M.P.3 nuotr.
Temos: 1 Muzika

Koncertuojant apšildančiai grupei „Deeper Upper“ žmonės rinkosi vangiai. Dėl to apmaudu, nes lietuviai tikrai turėjo ką parodyti – perspektyviai skambanti muzika, užsidegimas ir noras groti, tikiu, dar jaunai grupei tikrai padės iškilti. O ir pasirinktas indie ir alternatyviojo roko derinys šiuo metu Lietuvoje yra „ant bangos“.

Koncerto metu „Deeper Upper“ pasižymėjo ir ypač retu punktualumu. 21:00 visi grupės nariai jau scenoje ir darniai pradeda vakarą ant senovinio raudono kilimo (būtent tokiu aksesuaru paskutinį žiemos koncertą puošėsi Lofto scena).

Tačiau ne tik kilimas scenoje atrodė neįprastai – virš atlikėjų galvų kabojo dvi girliandos paprastų kambarinių lempučių, sužibusių, kai į sceną žengė „Ewert and the two dragons“, padovanoję ne tik gerą muziką, bet ir užkrečiančią gerą nuotaiką. Kiekviena jų daina koncerto metu suskambėdavo vis kitaip, eksperimentavimas buvo vienas labiausiai pasirodymo metu sužavėjusių dalykų.

Grupės nariai interviu metu dažnai sulaukia klausimo: „Kodėl būtent jūs?“. Dar šiemet estai buvo pripažinti viena iš dešimties labiausiai Europoje per metus iškilusių muzikos grupių. Nejau tai vien atsitiktinumas ar pasirinkto stiliaus populiarumas? Gyvi estų pasirodymai užkrečia savo energija, gebėjimu priversti didingai skambėti net lyriškas dainas bei naudojamų instrumentų gausa: savitą grupės skambesį jau simbolizuojantis ksilofonas ir netgi netradicinis kai kurių instrumentų pritaikymas (koncerto metu grupės būgnininkas Kristjan‘as Kallas užklojo būgną šluoste ir panaudojo tai kaip naujo skambesio instrumentą).

Taip pat prie mūsų prisijungė ir pasaulyje jau gerai žinomi švedai Miike Snow, kai „Ewert and the two dragons“ atliko jų dainos „Animal“ koverį. Ir tai visiškai nestebina, nes estų muzika tikrai artima šiaurietiškiems skambesiams, nors grupės nariai mėgsta pabrėžti, jog nesistengia savo muzikoje įpinti estiško folkloro, tačiau nemanau, kad jie to neišvengia – galbūt netyčia realizuoja tai, kas yra kraujyje.

Taigi, broliai šiauriečiai Vilniui padovanojo tikrai nepamirštamą vakarą ir šimtai širdžių paskutinį žiemos vakarą Lofte tikrai sukūrė kažką ypatingo. Belieka tik tikėtis, kad grupė pasieks dar daugiau ir įrodys, kad Baltijos šalys tikrai nėra gūdi muzikos provincija, neturinti kuo sužavėti Europą ir pasaulį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius