-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 03

Festivalis „Kristupo Kalėdos“ prasidės su Danijos akordeono virtuozu ir uždegančiu tango

Gruodžio 4-ąją į sostinės Šv. Kotrynos bažnyčią atkeliaujantis festivalis „Kristupo Kalėdos“ prasideda su polėkiu ir aistra! Muzikines žiežirbas scenoje įskels Danijos instituto kvietimu atvykęs fenomenalus akordeono virtuozas Bjarkė Mogensenas ir prof. Donato Katkaus vadovaujamas Šv. Kristoforo kamerinis orkestras.
Akordeono virtuozas Bjarkė Mogensenas
Akordeono virtuozas Bjarkė Mogensenas / Festivalio "Kristupo Kalėdos" nuotr.

1985 metais Danijoje (Bornholmo saloje) gimęs B. Mogensenas, tik pradėjęs groti akordeonu, buvo tituluotas vunderkindu. Vos 13 metų sulaukęs atlikėjas, debiutavo su Miuncheno simfoniniu orkestru, o vėliau vieną po kitos skynė pergales įvairiausiuose konkursuose (Kastelfidardo, Play for life, Bensheime ir kt.). Naujausias jo laimėjimas – „Naujojo Europos talento“ titulas šiais metais vykusiame prestižiniame EBU konkurse.

Genialus atlikėjas garsėja ne tik aibe apdovanojimų, bet ir naujų, specialiai jam parašytų tokių kompozitorių kaip M. Lohse, A. Koptels ir kt. kūrinių premjeromis.

Pasaulinį pripažinimą pelnęs B. Mogensenas yra žavus, nepaprastai virtuoziškas akordeonistas, kurį „vieną kartą išgirdęs, niekuomet nepamirši“ (muzikos kritikas N. Lebrechtas). Jo kūnas, organiškai suaugęs su instrumentu, kuria muzikinę erdvę, kurioje inscenizuojami muzikinės disciplinos apvaldyti vidiniai impulsai – nuo saldžių svajonių ekstazės iki įniršusių monstriškų jausmų. Menininko įvaldytas repertuaras yra labai platus.

Gruodžio 4-osios koncerto programoje skambės abejingų nepaliekantis tango, kurio grožiui perteikti neabejotinai reikalingi ir polėkis, ir aistra!

Koncertas  „Tango polėkis ir aistra“ vyks gruodžio 4 dieną, 19 valandą, Šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30, Vilnius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius