Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 17

Festivalyje „MountainRock“ – naujas „The Moon Band“ veidas

Jau šį šeštadienį, vasario 18 d., 20 val. Kauno lofte „Gargaras“ nugriaudės po kelių metų pertraukos sugrįžtantis festivalis „MountainRock'vol.6“. Jame roko ribų ieškos net šešios Lietuvos ir Latvijos grupės. Prieš keletą metų į Lietuvos alternatyvios muzikos sceną įsiveržę kauniečiai „The Moon Band“ renginyje pasirodys nauju sąstatu, iš pagrindų atnaujinę repertuarą ir naujai aranžavę senas dainas.
Grupė „The Moon Band“
Grupė „The Moon Band“ / Facebook.com nuotr.

15min.lt skaitytojų dėmesiui – pokalbis apie muzikines įtakas, dažną grupės narių kaitą ir Lietuvos alternatyvios muzikos sceną su vienvaldžiu „The Moon Band“ lyderiu gitaristu ir vokalistu Ignu Andriuškevičiumi.   

– „The Moon Band“ susikūrė tik prieš keletą metų, tačiau jau spėjo nemažai nuveikti – daug koncertų Lietuvoj ir Britanijoj, albumas „Ra“ ir ... daug pasikeitusių grupės narių. Trumpai primink kada, kaip ir kodėl įkūrei grupę?

– Kiek daugiau nei prieš du metus, po ilgoko gyvenimo tarpsnio D.Britanijoje, moonband‘u įkūrimas buvo naujo etapo, naujos patirties pradžia. Turėjau prirašęs dainų, norėjosi jomis pasidalinti, tad su Ernesta (buvusia būgnininke) sugalvojome įkurti grupę, nuveikti kažką apčiuopiamo, kas galėtų džiuginti ne tik mus pačius, bet galbūt ir dar kažką.

Tačiau, pirminiai „The Moon Band“ „truko“ vos kelis koncertus, nes Ernesta išsikraustė į Australiją. Reikėjo naujo būgnininko, vėliau bosisto, tada atsirado dar ir kitų narių, grojančių kitais instrumentais. Iš tiesų, intensyviai ieškoti naujų narių niekuomet ir nereikėjo, jie tiesiog atsirasdavo iš artimos aplinkos... Ir grodavom tol, kol būdavo smagu ir gerai.

Kartais nauji nariai įnešdavo pokyčių į grupę, o kartais kažkokie savaiminiai pokyčiai pareikalaudavo naujų žmonių. Džiaugiuosi, kad tie Moon Band‘ai, kokie jie buvo, visomis prasmėmis įrašyti albume „Ra“. Sakau buvo, nes jau įpusėjus albumo pristatymo koncertams, pradėjau jausti, kad tai ką darau nebeteikia didelio džiaugsmo, norisi daryti kažką naujo.

O pokyčiai, kaip ir minėjau, visuomet atneša dar didesnius pokyčius, šiuo atveju, tai buvo dar kartą iš esmės pakitusi grupės sudėtis. Iš grupės pristatinėjančios „Ra“ likome tik aš ir klavišininkas Daumantas, vis labiau prisidedantis prie kūrybinio proceso. Taip pat prie mūsų prisijungė jauna bosistė Eglė ir būgnus perkusija pakeitęs Artūras.

Kokios tavo muzikinės įtakos? Kas šiuo metu dažniausiai „sukasi“ tavo grotuve?

– Rašau ir groju apie tai, kaip tuo metu jaučiuosi, apie tai, kas man įdomu ir artima. Pavyzdžiui, seniau, daugiausia klausydavausi britiško roko grupių, kurias pažinau dar vaikystėje („The Beatles“, „Queen“, „Yes“, „Jethro Tull“), domėjausi visai kitais dalykais nei dabar ir tai ryškiai atsispindėjo mano muzikoje. Šiuo metu rūpi globalesnės temos ir muzikos klausausi įvairios. Pastaruoju metu ypač žaviuosi „new weird America“ scena („Six organs of admittance“, „Devendra Banhart“, „Coco Rosie“).

Eilinį kartą pasikeitus grupės sudėčiai, labai intensyviai repetavote pastarąjį mėnesį. Ką išgirs „MountainRock“ festivalio klausytojai?

– „MountainRock‘e“ klausytojai išgirs gerokai kitaip skambančius „The Moon Band“. Daugiausia grosime naujas ir vos keletą senų, tačiau stipriai aranžuotų dainų.

– Ar užtenka Lietuvoje gaivaus muzikinio vėjo, vietų, kuriose galima koncertuoti, publikos?

– Labai džiaugiuosi alternatyvios muzikos scena Lietuvoje ir manau, kad yra puikus metas joje būti. Jau dabar apstu įdomių, talentingų jaunų grupių bei atlikėjų ir, panašu, kad jų tik daugėja. Manau, jog esant tokiai pasiūlai, neišvengiamai daugės ir vietų, kuriose galima groti, nes kokybiška muzika visuomet suranda savo publiką.

Norėtųsi nebent daugiau bendradarbiavimo tarp muzikantų ir kitų menininkų, tačiau ir čia yra daug vilties. Visai netrukus, kovo mėnesį, Kaune turėtų atsidaryti „Fluxus Ministerija“, į kurią kraustysimės ir mes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius