-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 18

„Fluxus ministerijoje“ Jurga Šeduikytė dainuos šiuolaikinę akademinę muziką

Jau šį sekmadienį, rugpjūčio 21 d., 20.30 val. „Fluxus Ministerijoje“ bus pristatytas dar vienas, visiškai naujas lietuvių kompozitoriaus Gedimino Gelgoto kūrinys. Premjerą, pavadinimu „Never Ignore Cosmic Ocean“ atliks gerai žinoma dainininkė Jurga Šeduikytė, Latvijos operos teatro solistė, sopranas Gunta Davidčuka, trimitininkas Remigijus Šereckis, pats autorius Gediminas Gelgotas bei jo vadovaujamo Naujų idėjų kamerinio orkestro „NI&Co“ artistai.
Jurga Šeduikytė
Jurga Šeduikytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vakaro metu skambės ši nauja Gelgoto kompozicija, trunkanti apie dešimt minučių. Prieš ir po kūrinio atlikimo žmonės galės bendrauti prie šampano taurės.

„Premjeros vakarą nenorėjau atlikti jokios kitokios muzikos. Premjera – svarbus momentas, kūrinio gimimas. Norisi sutelkti visų atlikėjų ir klausytojų dėmesį tik į tai ir pabūti kartu“, – pasakojo autorius.

Kūrinys yra parašytas Prancūzijos (Avinjono) šiuolaikinės muzikos festivalio užsakymu, kurį su tarptautine muzikų komanda Prancūzijoje autorius ruoš jau po savaitės.

Iš pirmųjų kūrinio pavadinimo raidžių susidėliojantis žodis NICO nėra atsitiktinumas, bet, anot autoriaus, toli gražu ir ne svarbiausias naujo kūrinio akcentas. Kūrinį atliekančių solisčių žodinis tekstas perduoda mintį apie tai, kad kūryba negali egzistuoti, jei galvojame apie savo asmenybę, siekiame sukurti kažką naujo. Kūryba egzistuoja tuomet, kai atsižvelgi į tave supančią begalybę ir veiki išvien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius