Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 10 19

Garsieji „Mouse on Mars“ koncertuos Vilniuje

„Nenuilstamai išradingi“, – taip apie žymųjį Vokietijos elektroninės muzikos duetą „Mouse on Mars“ rašo „The New York Times“. Vienu svarbiausių visų laikų vokiečių elektroninės muzikos reiškinių vadinama grupė šių metų lapkričio 10 d. Vilniuje surengs vienintelį savo koncertą Baltijos šalyse, kurio metu pristatys tiek anksčiau sukurtus kūrinius, tiek kompozicijas iš naujausio savo albumo „Dimensional People“, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Mouse on Mars
Mouse on Mars / Volker Hormann nuotr.

Dviejų vaikystės draugų – Jano St. Wernerio ir Andi Tomos – suburtas duetas savo istoriją skaičiuoti pradėjo 1993 m. Nuo pat jų karjeros pradžios muzikos apžvalgininkai pastebėjo ir grupės kūryboje įvertino unikalią nekontroliuojamo chaoso ir kruopščiai organizuotų struktūrų muzikinę sąjungą, išskiriančią šį kolektyvą iš visų kitų. Jų muziką apibrėžia atsiribojimas nuo bet kokių ideologijų ar žanrų konvencijų, balansuojant tarp pop, akademinės, klubinės ir avangardinės muzikos.

Prieš daugybę metų pradėta „Mouse on Mars“ veikla pasižymi milžiniška amplitude, netradiciniai video klipai buvo transliuoti net ir „MTV“ televizijoje, tarp įdomiausių ir ribas trinančių grupės projektų – jų orkestrinė kompozicija „Paeanumnion“, skirta Kelno filharmonijos 25-osioms metinėms, Wernerio sukurta elektronikos opera „Miscontinuum“ bei daugelis kitų. Grupė per savo karjerą yra išleidusi 12 albumų, kurie plačiai įvertinti kritikų, 14 singlų ir EP, grojusi daugelyje pasaulinio garso festivalių, tokiuose kaip „Sonar“ Barselonoje, CTM Berlyne, „Mutek“ Monrealyje, „Taicoclub“ Tokijuje ir kituose, o taip pat ir žymiojoje „Boiler Room“ koncertų serijoje.

Guillaume Bog nuotr./„Mouse on Mars“
Guillaume Bog nuotr./„Mouse on Mars“

Apie šiemet išleistą „Mouse on Mars“ albumą „Dimensional People“ iškart suskubo parašyti visi svarbiausi leidiniai – nuo „The New York Times“ iki vieno įtakingiausių muziką apžvelgiančių internetinių platformų „Pitchfork“. Tiek kritikus, tiek publiką albumas dar kartą nustebino visiškai nauju skambesiu. Ne mažiau dėmesio sulaukė ir išskirtinė šio albumo kūrybinė grupė, pilna garsenybių – nuo „Bon Iver“ lyderio Justino Vernono, Aarono ir Bryce'o Dessnerių iš „The National“, Zacho Condono iš „Beirut“ iki Spank Rock, Swamp Dogg, Erico D. Clarko, Amandos Blank, Samo Amidono ar net vieno ryškiausių šiandienos šiuolaikinės muzikos ansamblių „musikFabrik“.

Vienas iš nedaugelio vokiečių elektroninės muzikos projektų, sulaukusių tokio milžiniško tarptautinio pripažinimo, „Mouse on Mars“ iki šiol mėgsta eksperimentuoti peržengiant muzikos ribas ir leižiantis į tarpdisciplinines muzikos, dailės, teorijos, muzikinio teatro, literatūros, radijo dramos, mokslo ir technologijų sąjungos paieškas. Tuo bus galima įsitikinti ir koncerto Vilniuje metu, kurio metu muziką papildys ir vaizdinis turinys.

„Muzika – tai stipri anarchinė jėga“, – sako „Mouse on Mars“ narys Janas St. Werneris. Nevaržomos laisvės ir intelektualaus prisilietimo artėjančiame koncerte išties galima laukti.

Vienintelis elektroninės muzikos grupės „Mouse on Mars“ koncertas Lietuvoje – lapkričio 10 d. Vilniuje, Šiuolaikinio meno centre. Bilietus galima įsigyti „bilietai.lt“ sistemoje nuo rugpjūčio 10 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius