Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 10 17

Garsioji Niujorko mušamųjų grupė „Mantra Percussion“ koncertuos Vilniuje

Tiesiai iš įvairove pulsuojančios Niujorko scenos į Lietuvą atvyksta perkusijos „supermenais“ vadinamas ansamblis „Mantra Percussion“, kurį „The New York Times“ yra pavadinęs „šviežios energijos šaltiniu“. Atmetanti bet kokius koncertų standartus ar stilių ir žanrų diktuojamas ribas, amerikiečių grupė vienintelį koncertą Baltijos šalyse surengs spalio 28 d. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Mantra Percussion
Mantra Percussion / Organizatorių nuotr.

Po to, kai 2011 m. „Mantra Percussion“ atliko specialiai jiems Michaelo Gordono sukurtą neįtikėtino skambesio kūrinį „Timber“, šis perkusininkų kolektyvas pelnė milžinišką tarptautinį pripažinimą ir su šiuo kūriniu koncertavo daugybėje pasaulio šalių.

Tais pačiais metais „TimeOut New York“ kitą grupės įrašytą darbą – Aarono Siegelio kompoziciją „Science Is Only A Sometimes Friend“ – paskelbė vienu iš dešimties geriausių Niujorko klasikinių albumų. Sėkmė kolektyvo neapleido ir kitais metais – 2012-aisiais „Mantra Percussion“ pasirodymas buvo įvardintas vienu iš dešimties geriausių pasaulyje.

Bet kuris, kada nors buvęs „Mantra Percussion“ pasirodyme, gali patvirtinti – šio kolektyvo koncertai ne tik praplečia akiratį, bet ir apskritai pakeičia požiūrį į muzikines patirtis. 2009 m. suburtas ansamblis garsėja savo toliaregišku žvilgsniu į ateitį ir išskirtiniu dėmesiu šiuolaikinės muzikos atlikimams, už kuriuos jau ne kartą buvo įvertinti tiek publikos, tiek specialistų. Per beveik dešimtmetį trunkančią karjerą „Mantra Percussion“ nenuilstamai bendradarbiauja su skirtingų žanrų ir stilių menininkais, keliaudami po viso pasaulio festivalius. Juos buvo galima išgirsti „Bang On A Can“ maratone, Vankuverio naujosios muzikos festivalyje, „Make Music New York“, „Moving Sounds“ ir daugelyje kitų.

Pirmąkart Vilniuje pasirodysianti „Mantra Percussion“ atvers šiuolaikinės muzikos perkusijai įvairovę. Koncerte skambės kūriniai, kurių autoriai – legendinis minimalistas Steve‘as Reichas, į Vilnių atvykstanti įžymi JAV kompozitorė Julia Wolfe, elektroninės muzikos kūrėjas ir video menininkas Tristanas Perichas, o taip pat garsusis Michaelas Gordonas, kurio muzika prišaukė tarptautinę sėkmę pačiai „Mantra Percussion“.

Štai S. Reicho „Music for Pieces of Wood“ – „tarsi muzikinis kaleidoskopas, pavyzdys, kaip kažkas nepaprastai įdomaus gali būti sukurta, naudojant paprasčiausius dalykus“. Tuo tarpu koncerto kulminacijai skirtas J. Wolfe „Dark Full Ride“, pačios kompozitorės žodžiais, „daugiasluoksnis panyrimas į psichodelinį kraštovaizdį“. T. Pericho po viso pasaulio festivalius keliaujantis kūrinys „Observations“ – neeilinė garsinė patirtis, apjungianti ir tradicines formas, ir elektroniką. Įžymiojo šiuolaikinės muzikos „architekto“ Iannio Xenakio kūrinys „Okho“ intriguoja savo instrumentuote, kurioje – egzotiškas vakarų Afrikos instrumentas djembe. Kadangi „Mantra Percussion“ patys dažnai užsako naujus kūrinius, girdėsime ir specialiai jiems parašytą kompozitoriaus, improvizatoriaus ir garso menininko iš Čikagos Samo Plutos „Four Sixes“.

„Mantra Percussion“ koncertai pulsuoja hipnotizuojančia įtampa, o temperamentinguosius virtuozus muzikos kritikai vadina „supermenais“. Visą tai kolektyvas neabejotinai atskleis pirmąkart Vilniuje rengiamame jų koncerte.

Pasaulinio garso mušamųjų grupės iš Niujorko „Mantra Percussion“ vienintelis koncertas Baltijos šalyse – spalio 28 d., 19 val., Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Bilietus galima įsigyti Filharmonijos kasose ir „filharmonija.lt“ bei „bilietai.lt“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius