-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 21

Gražiausias Vytauto Kernagio muzikinis palikimas atgijo bičiulių balsais

Jubiliejiniame tarptautiniame dainuojamosios poezijos festivalyje „Tai – aš“ šeštadienio vakarą tvyrojo ypatinga atmosfera – Šv.Kotrynos bažnyčioje skambėjo Vytauto Kernagio įkurto „Dainos teatro“ (1985-1991 m.) dainos. Maestro bičiuliai bardai prikėlė senąsias, puikiai žinomas dainas ir kartu su klausytojais gyvai prisiminė jų charizmatiškąjį šeimininką.
Saulius Bareikis
Gediminas ir Ainis Storpirščiai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiandien šviesiai, o gal net linksmai prisiminsime mūsų mylimą Vytautą Kernagį ir jo „Dainos teatrą“, – gausiai susirinkusiems žiūrovams žadėjo koncerto vedėjas, aktorius ir režisierius Aidas Giniotis.

Jau netrukus jaunieji bardai Dominyka Adomaitytė ir Artūras Dubaka, akompanuojant Andriui Kulikauskui bei jo šiam renginiui suburtai grupei (Gintarui Šulinskui, Vyčiui Vainilaičiui ir „Dainos teatro“ bosistui Edvinui Dargiui), styginių trio ir pritariantiems vokalistams, muzikaliai pasidžiaugė, kaip „Gera žinoti iš anksto“ ir griausmingai liepė „Išjunk televizorių“.

Įsiaudrinusiai publikai nurimti neleido tais pačiais laikais kaip ir V.Kernagis aktoriaus meno mokęsis aktorius Saulius Bareikis, įžūliai balsu konkuravęs su bosine gitara ir būgnais, o vėliau pats į rankas čiupęs gitarą ir klausęs „Ar tu lauki, ar nelauki...“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Saulius Bareikis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Saulius Bareikis

„Šiandien man yra ypatinga diena ir didelė garbė groti su „Dainos teatru“. Ačiū Andriui Kulikauskui, kuris daug naktų nemiegojo, kad surinktų muzikantus ir šis koncertas įvyktų, – dėkojo Virgis Stakėnas, atlikęs savo kūrybos dainas, skambėjusias „Dainos teatro“ repertuare. – Vytas man yra ypatingas žmogus, džiaugiuosi, kad puikiai sutariame su jo šeima ir Vytu jaunesniuoju. Manau, mums visiems šis vakaras labai daug reiškia.“

Muzikantas pasakojo, kad dėl dainos „Rytiniame autobuse“ jie su V.Kernagiu daug ir ilgai ginčijosi, kol galiausiai laimėjo draugystė – jos garbei šis kūrinys ir nuskambėjo, sukėlęs žiūrovų ovacijas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Virgis Stakėnas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Virgis Stakėnas

Moteriška lyrika trumpam užkrėtė ir pakilią nuotaiką Šv.Kotrynos bažnyčioje sukūrė dainininkė Indrė Dirgėlaitė. O jau netrukus ironiškomis „Dainos teatro“ dainomis bei šmaikščiu atlikimu žiūrovus džiugino ir susižavėjimo šūksnių sulaukė Gediminas Storpirštis su sūnumi Ainiumi.

„Dainos teatras“ yra visiška dainuojamosios poezijos aukštikalnė – tai gražiausias maestro palikimas mums“, – tikino vienas Lietuvos bardų judėjimo lyderių G.Storpirštis.

Brangų bičiulį ir scenos partnerį nostalgiška daina „Prisiminus karusėlę“ pagerbė ir koncerto kaltininkas A.Kulikauskas.

„O šią dainą sukūrė Vytautas Kernagis“, – pabrėžė muzikantas, visą energiją nukreipęs į fortepijono klavišus ir privertęs publiką patikėti, kad yra „pusiau laukinis“ ir „laimingas“.

Laimingas turėjo jaustis ir maestro V.Kernagis, neabejotinai iš viršaus stebėjęs bičiulių visa širdimi atliekamas savo dainas ir klausytojų plojimus – jo dvasia vos tilpo po Šv.Kotrynos bažnyčios skliautais...

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Andrius Kulikauskas ir Aidas Giniotis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Andrius Kulikauskas ir Aidas Giniotis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius