Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 25

Holivudas pagerbė legendinį prancūzų dainininką Charles'į Aznavourą

Prancūzų legenda Charles'is Aznavouras, vienas produktyviausių XX-ojo amžiaus estrados žvaigždžių, kuris ir būdamas 93 metų toliau rašo bei atlieka dainas, ketvirtadienį buvo pagerbtas žvaigžde Holivudo šlovės alėjoje.
Holivudas pagerbė legendinį prancūzų dainininką Charles'į Aznavourą
Holivudas pagerbė legendinį prancūzų dainininką Charles'į Aznavourą / „Scanpix“/AP nuotr.

Per aštuonis dešimtmečius trunkančią karjerą Ch.Aznavouras įrašė 1 400 dainų, kurių 1 300 parašė pats, ir išleido daugiau kaip 390 albumų įvairiomis kalbomis.

Dainininkas, kuris prisidėjo ir prie daugiau kaip 60 filmų, nepaisydamas peikėjų, akcentavusių jo neįprastą išvaizdą, tapo vienu garsiausių Prancūzijos dainininkų ir pelnė „prancūzų Franko Sinatros“ pravardę.

Charles'is yra nepaprastas aktorius ir nepaprastas dainininkas.

„Sinatra kartą pasakė, kad kiekviena daina yra vieno veiksmo pjesė su vienu veikėju, ir Charles'is yra nepaprastas aktorius ir nepaprastas dainininkas“, – per žvaigždės atidengimo ceremoniją sakė kino režisierius, Ch.Aznavouro draugas Peteris Bogdanovichius.

Ch.Aznavouras trumpai padėkojo susirinkusiesiems ir paaiškino, kad retai viešai kalba angliškai, nes nesijaučia pakankamai gerai mokantis šią kalbą.

„Prancūzų yra mano darbo kalba, bet mano šeimos kalba visuomet yra armėnų“, – sakė jis šimtams gerbėjų iš abiejų šių šalių ir viso pasaulio, susirinkusiems prie istorinio teatro „Pantages Theater“.

„Po šiandienos, čia atsiradus šitai žvaigždei, galiu būti žmogus, galintis pasakyti, kad dabar taip pat esu truputį kalifornietis, nes čia turiu dukterį ir vaikaičių“, – sakė jis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Holivudas pagerbė legendinį prancūzų dainininką Charles'į Aznavourą
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Holivudas pagerbė legendinį prancūzų dainininką Charles'į Aznavourą

Dainininkas, kuris yra pardavęs daugiau kaip 100 mln. įrašų ir kurio tikrasis vardas yra Shahnouras Varinagas Aznavourianas, gimė Paryžiuje 1924 metų gegužės 22 dieną, armėnų imigrantų šeimoje.

Ch.Aznavouro tėvai iš turkų Osmanų imperijos pabėgo dėl tuomet vykdytų armėnų žudynių ir atvyko į Paryžių, kur laukė vizos vykti į Jungtines Valstijas.

Vizos jie taip ir negavo, tad įsikūrė Prancūzijoje ir rengė pasirodymus, kuriuose nuo pat vaikystės dalyvaudavo Ch.Aznavouras ir jo sesuo.

Neseniai interviu BBC radijui jis sakė, kad visuomet laikė save „labiau dainuojančiu aktoriumi, nei vaidinančiu dainininku“.

Ch.Aznavouras anksti paliko mokyklą ir sakė, kad visuomet nesmagiai jautėsi dėl neįgyto tolesnio išsilavinimo.

Po Antrojo pasaulinio karo jis ėmė bendradarbiauti su kita prancūzų legenda Edith Piaf. Kaip jos vadybininkas ir dainų kūrėjas Ch.Aznavouras su E.Piaf gyveno aštuonerius metus ir kartą yra pasakęs, kad matė daug ateinančių ir išeinančių jos meilužių, bet pats tarp jų nebuvęs, nes ji buvusi „ne jo tipo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius