-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 26

Į Lietuvą atvykęs pasaulinio garso tenoras Ch.Castronovo rytą pradėjo pusryčiais su Modestu Pitrėnu

Pasaulyje itin vertinamas tenoras Charlesas Castronovo jau vakar pasirodė Lietuvoje, o šiandien rytą pradėjo pusryčiaudamas viešbutyje „Relais&Chateaux Stikliai“ su „Midsummer Vilnius“ meno vadovu Valdu Petreikiu ir vienu ryškiausių šalies dirigentų Modestu Pitrėnu. Jų metu operos žvaigždė iš JAV aptarė rytojaus pasirodymą Valdovų rūmų kieme.
Į Lietuvą atvykęs pasaulinio garso tenoras Ch.Castronovo rytą pradėjo pusryčiais su Modestu Pitrėnu
Į Lietuvą atvykęs pasaulinio garso tenoras Ch.Castronovo rytą pradėjo pusryčiais su Modestu Pitrėnu / Projekto partnerio nuotr.

Jau antrą savaitę vykstantis festivalis miesto širdžiai „Midsummer Vilnius“ kviečia žiūrovus nepraleisti progos pamatyti paskutinių šių metų pasirodymų, kurie bus tikrai įspūdingi. Vienas jų – liepos 27 d. vyksiantis renginys „Opera po žvaigždėmis“, kuriame pasirodys operos solistas Charlesas Castronovo.

„Su dideliu džiaugsmu grįžtu į Lietuvą, ne tik nekantrauju užlipti ant festivalio scenos ir vėl pasirodyti mylimai publikai, bet ir pasimatyti su savo išsiilgtais draugais“, – sako vienas garsiausių pasaulio operos solistų Charlesas Castronovo.

Projekto partnerio nuotr./Į Lietuvą atvykęs pasaulinio garso tenoras Ch.Castronovo rytą pradėjo pusryčiais su Modestu Pitrėnu
Projekto partnerio nuotr./Į Lietuvą atvykęs pasaulinio garso tenoras Ch.Castronovo rytą pradėjo pusryčiais su Modestu Pitrėnu

Vilnius Charlesui Castronovo jau pažįstamas. Čia jis mielai grįžta jau trečią kartą. Šįkart vienas geriausių pasaulio savo kartos lyrinių tenorų gražiausias operos arijas Valdovų rūmų kieme atliks kartu su Lietuvos kameriniu orkestru, šiam pasirodymui papildytu iki simfoninio orkestro sudėties, diriguojamu Modesto Pitrėno.

Programoje atsiskleis tai, kaip itališka pica ir mafija sėkmingai nutekėjusios į JAV tapo neatsiejama šios šalies istorijos dalimi.

„Ketvirtadienį po atviru dangumi vilniečių ir miesto svečių laukia tikra aistringa Viduržemio jūros muzikos fiesta. Programoje atsiskleis tai, kaip itališka pica ir mafija sėkmingai nutekėjusios į JAV tapo neatsiejama šios šalies istorijos dalimi, kaip neapolietiškos dainos Holivude gavo naują gyvenimą. Holivudo ir itališkos liaudies dainos mišinys tapo nauju ir labai gražiu produktu, kuriuo mes su klausytojais pasidalinsime jau rytoj. Neabejoju, kad šis vakaras taps romantiškąja festivalio kulminacija“, – apie koncerto programą pasakoja dirigentas Modestas Pitrėnas.

Koncerto programoje skambės itališkos neapolietiškos dainos, taip pat klausytojai išgirs ir ispaniškų kūrinių. „Esu tikras, kad itališkas melodijas, kurias išgirs klausytojai, Vilniuje ant tvorų čirškia žvirbliai. Tai puikiai pažįstamos melodijos, kurias publika tikrai atpažins vos joms suskambus. Žinoma, tarp jų ir ryškiausios dainos – „O sole mio“, „Uždrausta muzika“, „Nedėkinga širdis“ ir kitos“, – sako dirigentas.

M.Pitrėnas atskleidė, kad jei žiūrovai pageidaus, Ch.Castronovo atliks bisą, tačiau jam atlikėjas ruošia ypatingą staigmeną, kurios dar nežino net pats orkestras.

„Tai vos antras „Midsummer Vilnius“ festivalis, skirtas visiems mylintiems šį miestą ir visiems norintiems jį pamilti. Mano manymu, Ch.Castronovo pasirodymas puikiai papildo šį festivalį. Džiaugiuosi juntama festivalio menine linija. Kiekvienas koncertas ir pasirodymas turi savo skonį ir aromatą, bet kartu puikiai dera bei nematoma gija veda programą link puikaus festivalio finalo“ – įspūdžiais dalijasi M.Pitrėnas.

Bilietus į „Opera po žvaigždėmis“ pasirodymą su Ch.Castronovo bei kitus paskutinius „Midsummer Vilnius“ festivalio renginius galima įsigyti „Bilietai.lt“ kasose arba internetu. Daugiau informacijos apie festivalį „Midsummer Vilnius“ „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius