-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilnių grįžta tamsi ir nuožmi metalo puota – festivalis „Vilkų žiema“

Sausio pabaigoje Vilniuje, muzikos klube „Kablys“ šimtai sunkios ir tamsios muzikos gerbėjų susirinks į vieną galingiausių sostinės metalo renginių – tradicinį, jau aštuntą festivalį „Vilkų žiema“, rašoma pranešime spaudai.
„Primordial“
„Primordial“

Šiemetinė vieno vakaro renginio programa jiems pasiūlys geografinę kelionę nuo piečiausių Europos krantų Italijoje iki šiauriausių ledynų Islandijoje bei Norvegijoje ir muzikinę patirtį nuo juodžiausio metalo iki meditacinių melodijų.

„Mispyrming“
„Mispyrming“

„Šiemet nusprendėme sutelkti dėmesį į kokybę, o ne kiekybę. Siekdami išlaikyti festivalio dvasios tamsumą itin kruopščiai atrinkome kiekvieną programos dalyvį. Neabejotinai didžiausią šventę ausims pasiūlysime juodojo metalo gerbėjams, tačiau vien šiuo žanru neapsiribojame. Metų pradžios renginys žiūrovus ir kels ant emocijų debesų, ir skandins slogios atmosferos liūne“, – sako festivalio organizatorius Daividas Kurlis.

„Juodvarnis“
„Juodvarnis“

Mūsų šaliai „Vilkų žiemoje“ atstovaus viena aktyviausių tamsaus ir progresyvaus metalo grupė „Juodvarnis“. Aktyviausi tamsios muzikos gerbėjai įvairiuose mūsų šalies renginiuose juodvarnius kasmet gali pamatyti po kelis kartus. Tačiau ši grupė – tarsi niekada iš grojaraščio nešalinamos dainos: iš pradžių ji teikia atradimo džiaugsmą, vėliau tampa saugiu emociniu prieglobsčiu, iš kurio tiesiog nesinori trauktis.

Hipnotizuoti „Vilkų žiemos“ svečius savo unikaliomis kompozicijomis iš Italijos į Lietuvą grįžta praėjusios vasaros festivalio „Kilkim žaibu“ atradimas – multiinstrumentalistė Lili Refrain. Nors griežčiausia žanro apibrėžimo prasme jos kūrybą sunku pavadinti „metalu“, galima teigti, kad talentingoji muzikantė atrado emocijų valdymo per muzikos garsus formulę.

Dar vienas pernykščių „žaibų“ atradimas – Italijos ir Norvegijos muzikantus sujungiantis juodojo metalo duetas „Darvaza“. Atskirai šio kolektyvo nariai puikiai žinomi metalinės scenos gerbėjams. Gionata Potenci, žinomas Omega pseudonimu, prisidėjo prie tokių grupių, kaip „Blut Aus Nord“, „Moloch“, „Enthroned“ ir daugelio kitų kūrybos. Björnas, žinomas pagal sceninį vardą Luctus arba Wraath, išgarsėjo savo darbu grupėse „Behexen“, „Ritual Death“ ir kitose. Dviejų žvaigždžių lydinys žiūrovams pasiūlys kokybišką dozę šiurkštaus, bekompromisio, satanistinio juodojo metalo.

„Mispyrming“
„Mispyrming“

Prieš dešimtį metų susiformavęs Islandijos kolektyvas „Misþyrming“ juodojo metalo ritualą pratęs panardindamas žiūrovus į klampią ir atmosferišką garsų jūrą. Nuo pat pirmo albumo išleidimo „Misþyrming“ yra liaupsinami muzikos kritikų ir netgi tituluojami viena geriausių Islandijos metalo grupių – o tai šioje šalyje nėra menkas pasiekimas. Mat nors saloje gyventojų nėra daug, sunkiosios muzikos tradicijos joje yra išskirtinai gilios, o metalo grupių – galbūt netgi daugiau nei ugnikalnių.

Neabejotinai pagrindinė „Vilkų žiemos“ žvaigždė – Airijos grupė „Primordial“, kuri keltišką folkmuzikos skambesį derina su doom ir juodojo metalo elementais. Tikėtina, kad Vilniuje galėsime išgirsti ir naujų kompozicijų iš 2023 metais išleisto naujo „Primordial“ albumo „How It Ends“, ir nemarios klasikos iš kitų devynių jų albumų.

VIDEO: Primordial - How It Ends (OFFICIAL VIDEO)

„Sausio 27 d. vakaras bus svarbus muziką išmanantiems metalo gurmanams. Jie „Vilkų žiemoje“ gaus ne tik aukštos kokybės muzikinį renginį – jis bus reikšmingas ir dvasine, idėjine prasme. Tai bus savotiška kelionė gilia, tamsia muzikos jūra. Kiekviena iš Vilniuje pasirodysiančių grupių ne kartą įrodė, kad jų pasirodymai dažnai būna paveikesni nei metalo scenos lyderiais tituluojamų kolektyvų“, – apibendrina D. Kurlis.

Festivalis „Vilkų Žiema 2024“ sausio 27 d. nuo 17:00 vyks Vilniuje, muzikos klube „Kablys“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius