-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 10

Ieva Prudnikovaitė vienintelį kartą šį sezoną dainuoja Karmen

Trečiadienio vakarą pagrindinį Karmen vaidmenį Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro statytoje George’o Bizet operoje „Karmen“ dainuos vienas ryškiausių Lietuvos mecosopranų Ieva Prudnikovaitė. Tai vienintelis solistės pasirodymas LNOBT scenoje šį sezoną.
Ieva Prudnikovaitė dainuoja Karmen
Ieva Prudnikovaitė dainuoja Karmen / M.Aleksos nuotr.

Šiuo  metu I. Prudnikovaitė dainuoja Eseno „Aalto“ operos teatre, ir Vokietijoje šiuo metu ne tik dirba, bet ir gyvena.

I. Prudnikovaitės repertuaras itin įvairus, ji dainuoja skirtingų stilių operas – nuo baroko iki XX a. klasikos, prancūzų, italų, vokiečių, rusų, itališkojo „bel canto“, austriškojo ekspresionizmo, angliškojo baroko veikaluose.

Vilnietiškoje „Karmen“ solistė dainuoja nuo pat spektaklio premjeros 2009 metais. Galima net teigti, jog pagrindinis vaidmuo prancūzų režisieriaus Arnaud Bernard’o buvo kuriamas, atsižvelgiant į I. Prudnikovaitės kūrybinę individualybę. Galima tik pasidžiaugti, jog nuo to laiko solistė padarė puikią tarptautinę karjerą, o Karmen dainuoja ne tik Vilniuje, bet Esene.

Šiais metais „Aalto“ teatre I. Prudnikovaitė atliko ne tik Karmen, bet ir Olgos (Piotro Čaikovskio „Eugenijus Oneginas“) vaidmenis, dainuoja Giuseppe’s Verdi operose – Feneną („Nabukas“) ir Federiką („Luiza Miler“), pastarajame spektaklyje pasirodys iš karto po Naujųjų. Kitais metais vokiečių publika ją galės išvysti dainuojančią Polinesą Georgo Friedricho Handelio operoje „Ariodante“, šią partiją kaip ir Isoletą „bel canto“ stiliumi alsuojančioje Vincenzo Bellini operoje „La straniera“ („Nepažįstamoje“) I. Prudnikovaitė dainavo ir šįmet.

Šio vakaro spektaklis ypatingas dar dėl keleto priežasčių – po ilgesnės pertraukos LNOBT diriguos Gintaras Rinkevičius, o prieš spektaklį 17.30 val. Raudonojoje fojė vyks knygos „Su Birute Almonaityte“ pristatymas: spektaklis „Karmen“ kaip ir knyga dedikuojamos žymios operos solistės Birutės Almonaitytės (1934–2004) jubiliejui.

Taip pat dainuos Kristianas Benediktas (Chosė), Eugenijus Chrebtovas (Toreadoras), Regina Šilinskaitė (Mikaela), Arūnas Malikėnas, Rafailas Karpis, Irena Zelenkauskaitė, Julija Stupnianek, Egidijus Dauskurdis, Šarūnas Šapalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius