-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 13

„Improdimensija“ kviečia virtualiai mėgautis muzika

„Improdimensija“ – improvizacinei bei džiazo muzikai skirtų renginių ciklas šį pavasarį klausytojams žadėjo įspūdingą programą, kurios puošmena – britų saksofonininko John Butcherio rezidencija. Deja, bet visą pasaulį sukausčiusi pandemija sugriovė „Improdimensijos“ komandos planus. Tačiau ciklo organizatoriai neria į improvizaciją ir kviečia klausytojus mėgautis gyvais koncertais virtualiai. Tai galimybė ne tik pasimėgauti gera muzika neiškeliant kojos iš namų, bet ir paremti jūsų mėgstamus muzikantus šiuo nelengvu periodu, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Vytautas Labutis ir Eugenijus Kanevičius
Vytautas Labutis ir Eugenijus Kanevičius / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Muzika Džiazas

Pirmajį virtualų koncertą „Improdimensijos“ komanda surengė balandžio 22 d. Jame klausytojai išgirdo ilgamečių scenos partnerių, improvizacinės bei džiazo muzikos meistrų – multiinstrumentininko Arno Mikalkėno ir pučiamųjų virtuozo Liudo Mockūno pasirodymą. Balandžio 30 d., minint kasmetinę džiazo dieną, virtualią „Improdimensijos“ sceną drebino skirtingas muzikines tradicijas apjungiantis jaunosios kartos kolektyvas „Laivo Troupe“.

Gegužės 13 d. klausytojų laukia trečiasis virtualusis susitikimas su improvizacijos meistrais. 19 val. „Improdimensijos“ „Youtube“ kanale melomanai išvis Lietuvos džiazo scenos grandų – kontrabosininko Eugenijaus Kanevičiaus ir saksofonininko Vytauto Labučio duetą.

Eugenijaus ir Vytauto duetas debiutavo 1994 m. „Birštonas Jazz“ festivalyje. Užsimezgusi bičiulystė plėtojosi kartu grojant kitų kolektyvų sudėtyse bei aktyviai gastroliuojant užsienyje. Tačiau kaip duetas jiedu pasirodo itin retai – po sėkmingo debiuto Birštone, kito koncerto gerbėjams teko laukti net septynerius metus. 2001 m. E. Kanevičius ir V. Labutis dar kartą pademonstravo savo meistrystę „Vilnius Jazz“ festivalio publikai. O praėjus dar keletui metų, 2005-aisiais, melomanus pasiekė kol kas vienintelis dueto muzikinis įrašas – kompaktinė plokštelė „Concerto Grosso“.

V. Labučio ir E. Kanevičiaus atliekamos programos išsiskiria konceptualumu ir plačia stilistine amplitude, talpinančia įvairius džiazo (ir ne tik) stilius bei žanrus. Meistriški instrumentų valdymo įgūdžiai bei puikios muzikos teorijos žinios leidžia šiems muzikantams sukurti nenuspėjamą ir įvairialypį siuitomis grįsta garsinį pasakojimą.

Abu gegužės 12-ąją pasirodysiantis muzikantai yra savo amato profesionalai. V. Labutis –multiinstrumentininkas, grupių lyderis, kompozitorius. Groja įvairių rūšių saksofonais (altiniu, tenoriniu, sopraniniu, baritoniniu) bei bosiniu klarnetu, o taip pat klavišiniais. Išsiskiria plačiais kūrybiniais interesais, universalumu ir lankstumu, bei kuriamos muzikos konceptualumu, emocionalumu ir savitu stiliumi, sujungusiu džiazo, folk, akademinės, eksperimentinės ir alternatyviosios muzikos raišką. Džiazo scenoje debiutavo 1982 m. ir yra grojęs su daugybę Lietuvos ir užsienio džiazo scenos žvaigždžių. Su įvairiais kolektyvais koncertavo Prancūzijoje, Olandijoje, Skandinavijos šalyse, Rumunijoje, Vengrijoje, Austrijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Italijoje, Australijoje, Indijoje, Kinijoje, JAV. Dalyvavo daugiau nei 50-ies albumų įrašuose.

Be džiazo V. Labutis atlieka akademinę muziką, rengia performansus su dailininkais, grojo su indų muzikos ansambliu „Svara“ bei tautinės muzikos kapela „Sutaras“, taip pat komponuoja kinui ir teatrui.

E. Kanevičius – vienas žymiausių ir universaliausių Lietuvos kontrabosininkų, gebantis ne tik žaisti pagal sunkiai suvokiamas laisvojo džiazo (ne)taisykles, bet ir nubloškti klausytoją į auksinius svingo eros laikus. Tai išradingas muzikantas, puikiai valdantis ir akustinį, ir elektrinį bosą. Eugenijus nevengia praturtinti savo kūrybos elektroniniais garsais, trimitu, perkusiniais instrumentais ar vokaliniais intarpais. Jo grojimas išsiskiria harmoniniu bei polifoniniu mąstymu, o kūryba linksta į savitą muzikos filosofiją, ypač ryškią jo sakraliniuose džiazo projektuose. Per 20 metų džiazo scenoje E. Kanevičius yra grojęs bemaž su visais Lietuvos džiazo kūrėjais, taip pat muzikuoja su kitų šalių džiazmenais. Kontrabosininkas rengia įsimintinus solo pasirodymus, komponuoja giesmes, muziką vaikams, teatrui ir kinui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius