Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 05 07

Indonezijos gubernatorius perdavė antikorupcinei tarnybai grupės „Metallica“ padovanotą gitarą

Sunkiojo metalo muziką mėgstantis Indonezijos sostinės Džakartos gubernatorius kovos su korupcija pareigūnams atidavė gitarą, kurią jam padovanojo JAV roko grupė „Metallica“, antradienį pranešė vienas pareigūnas.
Gubernatorius Joko Widodo
Gubernatorius Joko Widodo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gubernatorius Joko Widodo praėjusią savaitę per televiziją šypsodamasis pagrojo bosine gitara, kurią jam padovanojo „Metallica“ narys Robertas Trujillo ir ant kurios yra autografas bei žodžiai „Atiduodu!.. Ir toliau grok tą šaunų jausmingą bosą!“

Tačiau įtakinga Korupcijos naikinimo komisija (KPK) paskelbė, kad J.Widodo, kuris laikomas „švariu“ šioje korupcija garsėjančioje šalyje, tą dovaną perdavė jai.

„Patikrinsime, ar nėra kokių nors interesų konfliktų, ar nebuvo apsikeitimo paslaugomis, – sakė KPK atstovas Johanas Budi. – Tikrinimo procesas trunka iki 30 dienų, o po to nuspręsime, ar grąžinti jam gitarą, ar ją konfiskuoti.“

Per minėtą pasirodymą televizijoje J.Widodo, rugsėjį išrinktas įsigalėjusio politikos elito priešininkų atstovas, sakė esantis didelis „Metallica“ gerbėjas. Tarp šios grupės hitų yra „Enter Sandman“ ir „Nothing Else Matters“.

Gubernatorius tarp mėgstamiausių savo grupių taip pat nurodė „Led Zeppelin“, „Deep Purple“ ir „Napalm Death“.

Jo atstovas Eko Hariadi sakė, kad ta gitara yra pirmoji dovana, kurią J.Widodo gavo tapęs gubernatoriumi, ir pridūrė, jog jis ją atidavė savanoriškai, kad būtų patikrinta, ar nėra interesų konflikto.

„Gubernatoriui patinka roko muzika. Tad jis tikrai džiaugėsi ją (gitarą) gavęs – tai tas pats, kas gauti teniso raketę iš Boriso Beckerio, – sakė atstovas. – Jam tai buvo suvenyras, jokio apsikeitimo paslaugomis nebuvo“.

Pernai Indonezija dėl joje įsišaknijusios korupcijos nukrito į 118-ąją poziciją tarp 176 šalių, rodo kasmet skelbiamas nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ sąrašas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius