-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 12

Įspūdingo balso savininkė V.Džioeva ir baritonas K.Smoriginas dovanos koncertą Kaune

Kauno simfoninis orkestras kviečia klasikinės muzikos mylėtojus į įspūdingo balso savininkės, soprano iš Pietų Osetijos Veronikos Džioevos  ir baritono Kosto Smorigino koncertą. Kauno valstybinėje filharmonijoje kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru (KMSO) jie atliks Dž.Verdžio, Dž.Pučinio, P.Čaikovskio, F.Čilėjos ir kitų kompozitorių arijas bei duetus. Solistams ir orkestrui diriguos vyriausiasis KMSO dirigentas Konstantinas Orbelianas.
Kaune vyks soprano Veronikos Džioevos  ir baritono Kosto Smorigino koncertas kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru. Dirigentas – Konstantinas Orbelianas.
Kaune vyks soprano Veronikos Džioevos  ir baritono Kosto Smorigino koncertas kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru. Dirigentas – Konstantinas Orbelianas. / KMSO nuotr.

Kauno miesto simfoninio orkestro pažintis su V.Džioeva prasidėjo pernai liepos mėnesį.

Džiugu, kad ši nepaprasto balso savininkė pasirinko būtent Kauno miesto simfoninį orkestrą kartu įrašyti savo solinę kompaktinę plokštelę, kurioje skambės gražiausios arijos iš Džiuzepės Verdžio, Frančesko Čilėjos, Džiakomo Pučinio ir kitų kompozitorių operų, rašoma pranešime spaudai.

Pirmosios viešnagės Kaune metu, KMSO vadovo Algimanto Treikausko kviečiama, ši solistė sutiko į Kauną atvykti dar kartą ir čia surengti koncertą.

Sopranas pasirodo didžiausiose Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Šveicarijos, Austrijos, Italijos, Ispanijos, Čekijos, Jungtinių Amerikos Valstijų koncertų salėse, yra kviečiama į žinomiausius pasaulio operos teatrus.

Organizatorių nuotr./Kaune vyks soprano Veronikos Džioevos  ir baritono Kosto Smorigino koncertas kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru. Dirigentas – Konstantinas Orbelianas.
Organizatorių nuotr./Kaune vyks soprano Veronikos Džioevos ir baritono Kosto Smorigino koncertas kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru. Dirigentas – Konstantinas Orbelianas.

Bendradarbiaudama su visame pasaulyje pripažintais ir žinomais muzikais Veronika rengia ir solinius pasirodymus, kurie visada sulaukia kritikų ypatingų įvertinimų bei pagyrų. Anot jų, tai vienas geriausių sopranų šiuolaikinėje klasikinėje muzikoje.

Būdama vos 13 metų Veronika rengdavo solo pasirodymus, kaip šokėja. Tačiau visada svajojo tapti profesionale operos soliste. Todėl kiek vėliau studijavo Sankt Peterburgo muzikos konservatorijoje. 2006 m. pradėjo dirbti Novosibirsko operos ir baleto teatre. O nuo 2016 m. ji yra kviestinė solistė Maskvos didžiajame teatre. Užburiantis sopranas ne kartą tapo Rusijoje, Estijoje, Italijoje, Čekijoje vykstančių konkursų laureate.

Sopranas ne kartą pasirodė su pasaulinį pripažinimą pelniusiu baritonu Kostu Smoriginu. Jis – vienas iš perspektyviausių šiandienos baritonų.

K.Smoriginas studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Dvejus metus jis praleido Karališkojoje muzikos mokykloje ir taip pat dvejus metus buvo Jungtinės Karalystės Karališkojo operos teatro „Jette Parker Young Artist“ programos narys.

Pasaulinis šio solisto debiutas įvyko 2010 m. Nacionaliniame Vašingtono operos teatre. Po to K.Smoriginas yra kviečiamas į didžiausius Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Italijos ir kitų šalių teatrus.

Bendradarbiaudamas su kitais menininkais taip pat rengia solinius pasirodymus įvairiose pasaulio koncertų salėse, jis puikiai pažįstamas ne tik Lietuvos bet ir užsienio klausytojams.

Koncertas Kauno valstybinėje filharmonijoje vyks kovo 15 d. 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius