Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 27

Įžymusis „Terem“ kvartetas iš Sankt Peterburgo ketvirtą kartą atvyksta į Lietuvą

Lietuvių širdis užkariavęs kvartetas „Terem“ iš Sankt Peterburgo jau ketvirtą kartą koncertuos mūsų šalyje. Charizmatiškų muzikantų ketvertas gruodžio 19 d. Vilniaus kongresų rūmų salę užlies tradicinių rusų instrumentų – mažosios domros, altinės domros, kontrabosinės balalaikos ir bajano – garsais.
Kvartetas "Terem"
Kvartetas "Terem" / Koncerto rengėjų nuotr.

Dvidešimt šešerius metus gyvuojantis kvartetas yra vadinamas Sankt Peterburgo vizitine kortele, gretinamas su Ermitažu, Marijos teatru ir Rusų muziejumi.

„Terem“ kvartetas yra surengęs virš 2500 koncertų, aplankęs virš 60 šalių bei išleidęs 17 albumų.

Kai Oskarą pelnęs rusų režisierius Sergejus Michalkovas norėjo nustebinti išrankią Kanų kino festivalio publiką, jis pasikvietė „Terem“ kvartetą. Kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas norėjo parodyti Vokietijos kancleriui Gerhardui Schroeder'iui tikrus Rusijos muzikantus, jis pasikvietė „Terem“ kvartetą. Kai 120 tūkst. piligrimų iš viso pasaulio atvyko į Vatikaną pasveikinti Popiežiaus ir Motinos Teresės, „Terem“ kvartetas ten atstovavo rusų nacionalinei kultūrai.

„Terem“ kvartetas į Lietuvą šiais metais atvyksta su nauja programa. Ankstesniais metais lietuvių publiką stebinusi originaliomis Mocarto, Rosinio, Bizė, Rimskio-Korsakovo, Čaikovskio, Ščedrino, Piacolos (Piazzolla), Rotos interpretacijomis, šįkart simpatijas bandys pelnyti atlikdama kūrinius iš vyresniajai kartai gerai žinomų, jaunystę primenančių kino filmų „Nesugaunamieji keršytojai“, „Sanikovo žemė“, „Paprastas stebuklas“, „Soliaris“, „Septyniolika balandžio akimirkų“, „Amarkordas“, „Aštuoni su puse“, „Vyras ir moteris“, „Misija neįmanoma“ ir daugelio kitų.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius