-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 04

Jubiliejinį sezoną Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pristatė Bernardinų sode

Antradienio vidudienį Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (LVSO) Bernardinų sode ne tik pristatė jubiliejinį, 30-ąjį, sezoną, bet ir surengė nedidelį koncertą, kurio programoje skambėjo M.K.Čiurlionio, G.Bizet ir P.Čaikovskio kūrinių fragmentai.
LVSO koncertų sezono pristatymas
LVSO koncertų sezono pristatymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

LVSO meno vadovas ir vyr. dirigentas Gintaras Rinkevčiius, pristatydamas būsimą sezoną, tarp svarbiausių ir didžiausių šių metų iššūkių minėjo H. Berliozo „Fausto pasmerkimą“: „Šio kūrinio žanras – tarp operos ir oratorijos. Manau, kad tai didelis iššūkis visiems: ir orkestrui, ir solistams, ir chorui. Aš ir pats nesu dirigavęs šio kūrinio.“

LVSO garsėja kaip įvairiausių žanrų nebijantis orkestras. Šių metų repertuare greta klasikos – rokas, tango, populiarioji muzika. „Žanras visai nesvarbus. Muzika yra arba graži, arba labai graži, arba labai gera, arba geniali. Jei muzika gera, jautri, aistringa, visą ją reikia atlikti su meile“, – kalbėjo G.Rinkevičus.

Sezoną LVSO atvers rugsėjo 21 d. Vilniaus Kongresų rūmuose, kur pasirodys pasaulinio garso žvaigždė, smuiko virtuozas Vadimas Repinas. Programoje – P. Čaikovskio ir S. Prokofjevo kūriniai.

Kitų metų pradžioje prasidėjus Kongresų rūmų rekonstrukcijai LVSO teks ieškoti naujų koncertinių erdvių. Kaip teigė orkestro vadovas Stasys Pancekauskas, nemažai koncertų suplanuota Valdovų rūmuose.

„Nors tai nėra ta salė, kuri atitinka visus poreikius, bet joje įmanoma groti ir klausytis simfoninės muzikos. Kalbamės su „Litexpo“, jie turi daug paviljonų, vienas jų tinkamas koncertinei erdvei. Manome, kad ateityje ten vyks tikrai daugiau koncertų. Važinėsime po Lietuvą, galbūt vyksime į tas vietas, kur dar neteko groti. Ieškome galimybių, tinkamų salių. O 2019 m. jau suplanuoti koncertai Vokietijoje“, – kalbėjo S.Pancekauskas.

Kalbėdamas apie jubiliejų švenčiantį LVSO, orkestro vadovas tvirtino, jog dirbant bet kokį darbą būtina atiduoti visas įmanomas jėgas. „Atsidavimas, nuoširdumas, fanatiškumas. Ko gero, maestro ir visas kolektyvas išlaikė šias savybes. Mes darome daugiau nei įprasta daryti. Tai mūsų kokybės kartelę palaiko ir dėl to taip pat jaučiame klausytojų dėmesį bei atsaką“, – teigė S.Pancekauskas.

Sezono pristatyme dalyvavusi operos solistė Ieva Prudnikovaitė tikino, jog LVSO kolektyvas jai kelia bene daugiausia sentimentų, nes su juo bendradarbiauja ilgiausiai. „Visą laiką žavi LVSO universalumas, nes atlikti įvairius žanrus ir atlikti juos įvairiose vietose, kaip šiandien ir pamatėme, reikia talento“, – kalbėjo I.Prudnikovaitė, kurią klausytojai šiemet išgirs koncerte „Paslaptingosios tango ir flamenko istorijos“ bei G.Verdi „Requiem“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LVSO koncertų sezono pristatymas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LVSO koncertų sezono pristatymas

Merūnas Vitulskis, šį sezoną dalyvausiantis „Itališkų operų perlų“ koncerte bei atliksiantis partiją „Toskoje“, sakė, jog su LVSO bendradarbiauja jau dešimtmetį. „Po kiekvieno koncerto jaučiuosi labai stipriai paaugęs. Iš maestro visad lauki provokacijų. Jis gal net labiau už tave tiki tavo galimybėmis, dažniausiai savo lūkesčius prieš save net viršiji.“

Jau tradicija tapusias „Roko balades“ drauge su Povilu Meškėla ir Česlovu Gabaliu atliksiantis Jeronimas Milius sezono pristatymo renginyje sakė: „Labai džiaugiuosi, kad toks rimtas ir solidus kolektyvas priima žmonių „iš rūsio“. Tokių, kurie net neturi muzikinio išsilavinimo, o jie vis tiek sako: „Ateikit, pabandom.“ Taip jau bemaž aštuonerius metus su LVSO buriam nemažą roko klausytojų būrį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius