Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 19

Ką šiemet žada „Kaunas Jazz 2016“ organizatoriai

Tradiciniu tapęs, jau 26-jį kartą rengiamas tarptautinis festivalis „Kaunas Jazz“ paruošė ypatingą programą kiekvienam džiazo muzikos mylėtojui. Jonas Jučas, pagrindinis festivalio organizatorius ir sumanytojas, teigia, jog tiek jaunas, tiek vyresnis šiais metais atras sau tinkamą ir širdžiai mielą koncertą.
TAMIR GRINBERG
TAMIR GRINBERG / Jono Danielevičiaus nuotr.

Festivalio garsai skambės ir mažesniuose miestuose

Tradicinis „Kaunas Jazz“ festivalis savo programą pradės Panevėžyje,

kuriame pasirodys jaunas atlikėjas iš Izraelio – Tamiras Grinbergas. „Praeityje jau esam rengę koncertus ne tik Kaune ir Vilniuje. Šiemet nusprendėme, jog Panevėžio, Alytaus, Palangos ir Jurbarko gyventojai bei svečiai taip pat turės galimybę išgirsti džiazo skambesį savo miestuose. Manau, jog tai bus puikus postūmis atvykti į Kauną ir išgirsti kitų nuostabių atlikėjų pasirodymus“, – festivalio ypatumus aiškino J.Jučas.

Alytaus mieste T.Grinbergas, Palangoje Jarle Bernhoftas iš Norvegijos, o Jurbarke žymi dainininkė Saedi iš Austrijos surengs savo unikalius pasirodymus, kurie klausytojus supažindins su džiazo muzikos pasauliu.

Kauno rajone, Raudondvaryje, taip pat įvyks vienas iš festivalio koncertų, kuriame savo programą atliks „Grammy“ apdovanojimą už geriausią vokalinį albumą pelniusi Stacey Kent. „Nors šiam koncertui salė yra pakankamai nedidelė, bilietai jau buvo išpirkti prieš porą mėnesių. Kadangi jau turime patirties organizuodami pasirodymą Raudondvaryje, tikime ir Stacey Kent sėkme bei profesionalumu“.

Lenkiškas ir lietuviškas džiazas

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Jučas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Jučas

Organizatoriai šį 26-jį festivalį paskyrė Tarptautinei džiazo dienai paminėti ir programoje dėmesį skyrė ne tik lietuvių profesionalams, tačiau ir kaimyninės Lenkijos svečiams. „Labai karšto temperamento bei ritmiški „Flue Band“ ir „Jazz Funk Experience“ su svečiais koncertuos lauko scenoje penktadienį, 29 dieną. Žinoma, vienos dienos per maža atskleisti subtilius lenkiško džiazo garsus, todėl šeštadienį grupė „Radiostatik“ surengs savo pasirodymą VDU Didžiojoje salėje“, – renginio programa dalinosi J.Jučas.

„Kaunas Jazz“ savo klausytojus taip pat yra pasirengę nustebinti netikėtu J.Arlauskaitės-Jazzu, P.Geniušo bei J.Kulikausko trio balandžio 29 d. „Manau, jog visi yra įpratę Jazzu išgirsti dainuojant populiariąją muziką, tačiau ji yra profesionali džiazo stiliaus dainininkė. Tai buvo gana netikėtas mūsų projektas, tačiau tikiu, jog šis sumanymas bus įdomus visiems profesionalios džiazo muzikos mylėtojams, o atlikėjams – neblogas iššūkis“.

Festivalio puošmena – „Take 6“

Gegužės pirmą dieną „Kaunas Jazz“ siūlo ypatingą koncertą Mamos dienos proga – Žalgirio arenoje pasirodys legendinė, 10 „Grammy“ statulėlių pelniusi grupė „Take 6“. J.Jučas, festivalio sumanytojas ir organizatorius teigia, jog tokios progos praleisti – nevalia. „Nėra lengva prisikviesti tokio lygio žmones iš muzikinio pasaulio, todėl tai tikrai ne eilinis įvykis ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse, o taip pat – puiki dovana visoms mamoms“. Tą pačią dieną Kauno Sinagogoje suskambės žydiško stiliaus džiazas su G.Kuprevičiumi bei L.Janušaičiu, o vėliau, sakralinės džiazo muzikos koncertą, skirtą Motinos dienos proga, surengs ir dainininkė Saedi iš Austrijos.

„Žinoma, praleisti „Take 6“ pasirodymą būtų nuodėmė, tačiau ne mažiau svarbus yra ir Klaus Doldinger‘s „Passport“ iš Vokietijos. Tai legendinė grupė, kurią tikriausiai žino beveik kiekvienas vyresnės kartos atstovas. Netgi girdėjau, jog šios grupės fanas, išsaugojęs 4 vinilines plokšteles, tikisi gauti Klauso Doldingerio autografą“, – šypsojosi J.Jučas.

Kaunas Jazz“ tradicijos ir ateitis

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka

Organizatorius prisimena atveją, kuomet tarp publikos matė vos 2 mėnesių kūdikį ir džiaugiasi, jog „Kaunas Jazz“ auditorija – įvairaus amžiaus džiazo muzikos mylėtojai. „Stengiamės publiką auginti nuo pat mažumės, todėl tradiciškai vaikučius kviečiame į Vienybės aikštę, kurioje bus vaikų piešinių akcija skambant G.Kuprevičiaus kompozicijai“, - sakė J.Jučas.

Paklaustas, iš kur semiasi įvairių idėjų kiekvienam festivaliui, J.Jučas atviravo, jog šiuolaikiniame pasaulyje svarbiausia numatyti ateinančias naujoves ir būti viename žingsnyje priekyje: „Žmogaus galimybės yra beveik beribės ir jeigu kažko nepadarei – vadinasi nepakankamai norėjai. Mes jau dabar žinome ateinančio „Kaunas Jazz“ programos dvi dalis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius