2013 02 25

„Kaunas Jazz“ baigiamajame koncerte pasirodys pasaulines žvaigždes pakerėję „Naturally 7“

Balandžio 28 d. „Žalgirio“ arenoje įvyks baigiamasis 23-iojo tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz“ koncertas Kaune. Festivalio organizatoriai pastarajam paruošė ypatingą žvaigždę – unikaliu muzikos atlikimu garsėjančią ir visą pasaulį pakerėjusią amerikiečių grupę „Naturally 7“.
„Naturally 7“
„Naturally 7“ / „Naturally 7“ archyvo nuotr.

„Vos tik užsiminėme, jog šiemet „Kaunas Jazz“ festivalyje koncertuos viena ryškiausių JAV žvaigždžių – „Naturally 7“ septyniuke, internete pasipylė šūsnys komentarų, išreiškiančių džiaugsmą, jog pagaliau ši grupė aplankys ir Lietuvos sceną. Akivaizdu, kad svajojusių apie šį pasirodymą mūsų šalyje tikrai netrūksta, todėl esame labai laimingi galėdami „Naturally 7“ ir „Kaunas Jazz“ gerbėjams pateikti daugiau informacijos apie būsimą koncertą ir drauge pasidžiaugti pirmuoju grupės vizitu Lietuvoje“, – sako festivalio „Kaunas Jazz“ sumanytojas Jonas Jučas.

„Naturally 7“ sugebėjo sukurti savo žanrą, kuriame ne tik neturi jokių konkurentų, bet ir sugeba pakerėti minias klausytojų. 

Grupės vokalistai prieš šešerius metus taip sužavėjo vieną populiariausių planetos dainininkų – Michaelą Buble, kad jis jau trečią karta kviečia „Naturally 7“ į savo pasaulines gastroles. Kai grupė 2009 metais koncertavo viename Londono klube, juos išgirdo tarp žiūrovų buvęs legendinis prodiuseris Brianas Eno („Coldplay“, U2, David Bowie) ir grupės „Coldplay“ lyderis Chrisas Martinas. Didžiosios šou pasaulio žvaigždės jau kitą dieną pakvietė septyniukę kartu padirbėti įrašų studijoje.

Balsais neįtikėtinus triukus demonstruojantys vokalo virtuozai dainavo prestižiniame karališkosios šeimos stebimame Anglijos šou „Royal Variety“, po kurio buvo pakviesti susitikti su princu Charlesu. Jie dainavo ir garsiojo prodiuserio Quincy Joneso 75-ojo gimtadienio minėjime Šveicarijoje, surengtame įžymiajame „Montreux“ džiazo festivalyje, o Paryžiaus metro nufilmuota grupės atliekama Philo Collinso daina „In The Air Tonight“ tapo interneto sensacija ir pakilo į keliolikos šalių topus. Grupė 2010 metais pasirodė Vankuverio žiemos olimpinėse žaidynėse, koncertavo elitinėje Niujorko „Madison Square Garden“ salėje.

Grupės istorija prasidėjo dar 1999-aisiais, kai Niujorke gyvenantys broliai Rogeris ir Warrenas Thomasai subūrė vokalistų grupelę ir greitai pamatė, kad balsais gali atlikti ne tik vokalo, bet ir skirtingų muzikos instrumentų partijas. Rezultatas – stulbinami vokalo žaidimai. Vien balsais septyniukė sugeba taip „sugroti“ džiazo, roko, ritmenbliuzo, pop muzikos kūrinius, jog užsimerkęs žiūrovas niekaip nepatikės, kad scenoje nėra nei vieno muzikos instrumento.

Šiemet Kaune balandžio 25–28 dienomis ir Vilniuje balandžio 29 dieną vyksiantis festivalis „Kaunas Jazz“ žada būti išties įspūdingas. Skirtingose Kauno scenose bei Vilniaus kongresų rūmuose per penkias festivalio dienas bus surengta 18 koncertų, kuriuose žibės ryškiausi Lietuvos ir pasaulio džiazo meistrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius