Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 19

„Kaunas Jazz“ festivalį šiemet svarstoma dedikuoti Ukrainos laisvės siekiui

Balandžio pabaigoje 24 kartą vyksiantį džiazo festivalį „Kaunas Jazz“ svarstoma dedikuoti Ukrainai ir jos laisvės siekiui – apie tai trečiadienį vyksiančioje spaudos konferencijoje kalbėjo organizatoriai.
Festivalio akimirkos
Festivalio akimirkos / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Labai įvairūs įvykiai Ukrainoje, kuriuos stebime kiekvieną dieną ir sprendžiame, galbūt festivalį dedikuosime Ukrainos laisvės siekiui. Organizatoriai tokį matymą turi, juo labiau kad turėsime festivalyje jaunimo ansamblį iš Ukrainos. (...) Kiekvienais metais mes festivalį kažkam skiriame: pernai skyrėme UNESCO, esame skyrę įstojimui į ES, į NATO. O šiemet tokį planą turime ir ta kryptimi mąstome ir manau, kad nutarsime“, – kalbėjo festivalio sumanytojas Jonas Jučas.

Jauni ukrainiečiai muzikantai pasirodys naujame festivalio projekte – džiazo gatvėje: keturios scenos, kuriose pasirodys džiazo kolektyvai, išsidėstys nuo Miesto sodo iki Rotušės aikštės. Ukrainos muzikantai, organizatorių teigimu, labai norėjo pasirodyti Lietuvoje ir to labai laukia.

Jauni ukrainiečiai muzikantai pasirodys naujame festivalio projekte – džiazo gatvėje

Šiemet į „Kaunas Jazz“ pavyko prisikviesti geriausią pasaulyje džiazo vokalistę Cassandrą Wilson – kelių „Grammy“ statulėlių laureatę.

„Turbūt labiausiai laukiamas pasirodymas. Išties jai lygių kol kas nėra, nes ji nuo antrosios vietos atsiplėšusi tikrai labai daug. Šią atlikėją prisikviesti yra labai sunku, nes ji labai nemėgsta skraidyti, bet šiemet pavyko mums ją prisikviesti“, – kalbėjo renginio meno vadovė Indrė Jučaitė.

Tradiciškai renginyje pasirodys grupė „Saulės kliošas“, vyks džiazo madoms skirtas renginys.

Kaunas Jazz 2014 festivalyje, kuris vyks balandžio 24–27 dienomis Kaune ir Vilniuje dalyvaus atlikėjai iš Lietuvos, Lenkijos, Izraelio, JAV, Norvegijos, Latvijos, Prancūzijos, Estijos, Vokietijos, Ukrainos, Austrijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius