-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 28

„Kaunas Jazz“ privertė į kontrabosą pažvelgti kitaip

Mačiusiems tik kapeloje vargiai dvi natas kontrabosu „krapštantį“ „muzikantą“, penktadienį „Kaunas Jazz“ festivalio koncerte Kauno valstybinėje filharmonijoje susirinkusiems klausytojams atsivėrė akys: kontraboso virtuozas Christianas McBride'as su šiuo instrumentu išdarinėjo neįsivaizduojamus dalykus. Dar nė 40-ties neturintis, o tai džiaze – labai mažai, pasaulyje jau kelis dešimtmečius vertinamas ir kaip itin techniškas, ir kaip „groove'ą“ puikiai jaučiantis muzikantas.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Aliaus Koroliovo nuotr.

Patyrusiam ir pasitikėjimu savimi spinduliuojančiam amerikiečiui talkino jauni, bet, kaip pats atlikėjas sakė, ir tuo abejoti neverta, tuoj didelėmis didelėmis didelėmis žvaigždėmis tapsiantys muzikantai – fortepijono virtuozas Christianas Sandsas ir meistriškas būgnininkas Ulyssesas Owensas Jr.

Vos įžengę į sceną, džiazmenai iš karto sulaukė ovacijų – nepriekaištinga išvaizda, charizma ir pasitikėjimas savimi neleido suabejoti, kad netrukus nuskambės aukščiausios lygos muzika. Taip ir buvo. Nesinori ir nėra galimybių žodžiais aprašyti skambėjusius kūrinius – visos senų ir naujų džiazo standartų interpretacijos buvo puikios, atliktos nepriekaištingai, su kilometro gylio garso dinamikos svyravimais ir įspūdingomis solo partijomis.

Ch.Sandsas pasirodė turintis puikų humoro jausmą ir savitvardą: ruošiantis groti vieną kūrinį, netikėtai pradėjo skambėti „Kaunas Jazz“ vinjetės garsai. Jie greitai nutilo, o nustebusią veido išraišką nutaisęs, tačiau geraširdiškai besišypsantis kontrabosininkas, salei plojant, pasakė „Ačiū“ ir „Let's try it again“.

Šis pasirodymas nuplovė net tą keistą jausmą „Kaunas Jazz“ koncertų klausytis Filharmonijos salėje, kuri visiškai, kaip vienbalsiai kalbėjo visi susirinkę, neturi tos „džiazovos“ auros, kurią turi VDU Didžioji salė. Tačiau tai – ne akmenukas į organizatorių daržą, nes VDU salė yra remontuojama ir tiesiog nebuvo daugiau miesto centre alternatyvų.

Ch.McBride'o kolektyvas buvo neišmatuojamai didelis kontrastas lyginant su prieš jį grojusiu (su visa pagarba geram muzikantui ir už didelį indėlį į Lietuvos džiazą) Kęstučio Lušo (taip, to paties, kuris „darė“ muziką pelningiesiems „Baliams“) projektu.

Tuo metu kai filharmonijoje susirinkusi nepilna salė klausytojų mėgavosi puikiai įgarsinta muzika, Vienybės aikštėje tūkstantinė minia žmonių klausėsi nemokamų „Jazzway“ ir „Keymono“ koncertų. Pirmoji grupė, vadovaujama Stepo Januškos, daug gerbėjų nesulaukė, tuo tarpu „Keymono“ rado raktą į klausytojų širdis. Naktį ištvermingiausieji „Combo“ klube klausėsi ugningos „The Northern Governors“ muzikos. Suomiai šeštadienį gros ir Vienybės aikštėje – neverta praleisti.

Puikus vasariškas oras, geras garsas, draugiški žmonės – puiki antroji „Kaunas Jazz“ diena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius