Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 09

„Kaunas Piano Fest“ – nemokamų koncertų dozė fortepijono skambesio gerbėjams

Liepos 9-15 dienomis pirmą kartą rengiamas fortepijono muzikos festivalis ir meistriškumo kursai „Kaunas Piano Fest“. Festivalio septyni nemokami koncertai įvyks įvairiose erdvėse Kaune, taip pat Birštono Kurhauze ir Trakų Vokės dvare, – pranešimu spaudai informuoja renginio organizatoriai.
„Kaunas Piano Fest“ – kultūros dozė Laikinajai sostinei
„Kaunas Piano Fest“ – kultūros dozė Laikinajai sostinei / Laimos Tikuišienės nuotr.

„Gimiau ir augau Kaune, čia baigiau Juozo Naujalio muzikos gimnaziją, tad noriu prisidėti prie laikinosios sostinės kultūrinio gyvenimo,“ – sako vienas iš festivalio organizatorių ir meno vadovų, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bei Karališkosios Škotijos konservatorijos absolventas, užsienyje dabar gyvenantis pianistas Robertas Lozinskis.

Dmitrij Matvejev nuotr./Pianistas Robertas Lozinskis
Dmitrij Matvejev nuotr./Pianistas Robertas Lozinskis

Festivalio koncertuose gros meistriškumo kursų dalyviai – atlikėjai iš Ispanijos, Japonijos, Austrijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Bulgarijos, Rumunijos ir Baltijos šalių. Kursuose jaunieji menininkai ne tik tobulins muzikavimo techniką, bet ir įgis sėkmingai muzikanto karjerai svarbių žinių.

„Savo kailiu esu patyręs, koks sunkus jaunųjų atlikėjų kelias. Pasitarę su bendraminčiais nusprendėme suteikti galimybes jauniesiems talentams tobulėti ir pasirodyti didžiosiose scenose,“ – pasakoja R.Lozinskis, festivalį ir meistriškumo kursus rengiantis kartu su pianiste Monika Mašanauskaite.

Jiems talkina menų studijos „Artoteka“ įkūrėja Margarita Lozinskaja ir fagotininkas Darius Stoskeliūnas.

Kasdien nuo liepos 9 iki 12 dienos fortepijono muzikos garsais džiuginęs Kauno miesto gyventojus ir svečius, vėliau festivalis persikels į Trakų Vokės dvaro sodybą bei Birštono Kurhauzą. Baigiamasis festivalio koncertas liepos 15 dieną įvyks išskirtinėje erdvėje Kaune – Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje. Jo metu publika balsavimu išrinks festivalio laureatą.

Laimos Tikuišienės nuotr./„Kaunas Piano Fest“ – kultūros dozė Laikinajai sostinei
Laimos Tikuišienės nuotr./„Kaunas Piano Fest“ – kultūros dozė Laikinajai sostinei

„Šį projektą rengiame savo iniciatyva, tad be festivalio partnerių ir rėmėjų jis nebūtų įmanomas. Esame jiems itin dėkingi už parodytą pasitikėjimą ir indėlį į šalies kultūrinį gyvenimą,“ – džiaugiasi festivalio organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius