-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 13

Kaune įrašytos trys kompaktinės plokštelės

Kauno miesto simfoninio orkestras (KMSO), vadovaujamas Algimanto Treikausko, sėkmingai užbaigė tryliktąjį koncertų ir įvairių projektų sezoną. Įgyvendinti dar trys leidybiniai projektai, kurie į Kauną pritraukė kūrybinę komandą iš įvairių pasaulio šalių, o tarptautinio pripažinimo KMSO sulaukia jau ne pirmąjį kartą.
Kauno miesto simfoninis orkestras
Kauno miesto simfoninis orkestras / KMSO nuotr.

Pirmosiomis liepos mėnesio dienomis Kaune viešėjo įspūdingo balso savininkė, sopranas Veronika Dzhioeva.

Kartu su Kauno simfoniniu orkestru įrašyta jos solinė kompaktinė plokštelė, kurioje skamba gražiausios arijos iš G.Verdi, F.Cilea, G.Puccini ir kitų kompozitorių operų.

Būdama vos 13 – kos ji rengdavo solo pasirodymus, kaip šokėja. Tačiau visada svajojo tapti profesionale operos soliste. Todėl kiek vėliau studijavo Sant Peterburgo muzikos konservatorijoje. 2006 m. pradėjo dirbti Novosibirsko operos ir baleto teatre. Nuo 2016 m. ji yra kviestinė solistė Maskvos didžiajame teatre. Veronika yra taip pat žinoma, kaip aktorė, nes ne kartą pasirodė didelio susidomėjimo sulaukusiuose Rusijoje rodomuose filmuose. Sopranas ne kartą tapo Rusijoje, Estijoje, Italijoje, Čekijoje vykstančių konkursų laureate.

Kaune taip pat vieši baritonas Gevorg Hakobyan ir tenoras Hovhanes Ayvazyan. Abu solistai kilę iš Armėnijos. Jie taip pat nusprendė savo solines kompaktines plokšteles įrašinėti kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru.

Kaip įprastai, už dirigento pulto įrašų sesijos metu orkestrui bei solistams diriguoja orkestro vyr. dirigentas Constantine Orbelian. Įrašuose taip pat dalyvauja Niujorko „Metropolitan Opera“ teatro muzikinės dalies administracijos vadovas, orkestro konsultantas operų ir vokalų projektams John Fisher.

Kolektyvas taip pat džiaugiasi jau ne vienerius metus trukančia draugyste su JAV leidybine kompanija „Delos Music“. Bendradarbiaujant su ja per pastaruosius kūrybinius sezonus įrašyti ir išleisti leidybiniai projektai, kuriuose dalyvavo žymiausi šiandienos balsai. Kompaktinės plokštelės įrašytos Kaune ne kartą buvo nominuotos „Grammy“ bei „Tarptautiniams klasikinės muzikos apdovanojimams“.

Rugsėjo pabaigoje KMSO stengsis nudžiuginti visko mačiusius klasikinės muzikos mylėtojus bei melomanus, pristatydamas keturioliktąjį orkestro koncertinį sezoną, kuriame skambės ne tik klasikinės muzikos koncertai, tačiau ir pramoginiai projektai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius